Jump to content

4 hónap után még mindig sehol egy patch a Nier Automata PC-s verziójához

2017. 07. 10. 07:36

A Nier Automata még márciusban jelent meg PC-re, s bár alapjaiban véve nem törte össze a játékosok többségének álmait, azért hibátlan portolásról se beszélhettünk. Ilyenkor szoktak érkezni a patch-ek, hogy kicsit még kiigazítsák a dolgokat, de ez a Nier Automata eddig elmaradni látszik.

Itt vagyunk 4 hónapra a játék megjelenésétől, s ahogy arra a DSO Gaming rámutatott, a Nier Automata nem frissült PC-n egy dekányit se. Akadt ugyan néhány javítás, de ezek hardvergyártók oldaláról driver frissítések formájában. Ezek után nem csoda, ha néhány játékos azt gondolja, hogy a Square Enix feladta a portolás gondozását.

Az EuroGamer megkereste a Square Enix csapatát, hogy kommentálják a Nier Automata PC-s kiadásának helyzetét, de a megkeresésre csak egy kissé csalódást keltő választ kaptak. A válasz szerint a Square Enix és a Platinum Games a PC-s eszközgyártokkal, mint az AMD dolgozik az ismert hibák kijavításán, amelyek a játék Steames verziójával jöttek elő, mivel ezen hibák egy része nem olyan, amit alapvetően a Square Enix és a Platinum Games egymagában meg tudna oldani. Az AMD segítségével már sikeresen megoldották a problémák egy részét és azt remélik, hogy más hardverkészítőkkel is hasonló eredményeket tudnak majd elérni. Aztán zárásként megköszönték a türelmet és a támogatást. Viszont akárhogy olvassuk, se patchről se frissítésről nem esik szó a közleményben. Lehet, hogy a játék felbontásával kapcsolatos problémáit és a frame rate gondokat valóban hardveres oldalról érdemes megközelíteni, de egy ilyen jó játék, mint a Nier Automata valahogy csak úgy érezzük, hogy megérdemelne egy kicsivel több gondoskodást.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)