Jump to content

5 éve jelent meg a World of Warcraft: Mists of Pandaria

2017. 09. 25. 15:35

Ma álljunk meg egy picit, tegyük félre amit csinálnánk és áldozzunk néhány percet a nosztalgiának. Könnyen lehet, hogy épp ma van egy fekete-fehér mackópajtásunk születésnapja. Immár 5 éve, hogy elgurult előttünk az első panda, a World of Warcraft univerzumában.

Nem is olyan régen, mint egy 5 éve jelent meg a World of Warcraft negyedik kiegészítője, a Mists of Pandaria. A világhírű MMORPG pandás kontinenst behozó kiegészítőjét 2011. októberében jelentette be Chris Metzen a BlizzCon 2011 alatt, de innen még közel egy évet kellett várni a rajongóknak, hogy elindulhassanak meghódítani az új területeket.  Arról már megoszlottak a vélemények, hogy az új kiegészítő meghozta-e a hozzá fűzött reményeket, pedig anyag az volt benne bőven. Az elérhető szint 85-ről 90-re emelkedett. Bekerült Pandaria, mint új kontinens. Bekerült egy új kaszt: a Pandaren, és egy új faj: a Monk. Ezzel a kiegészítővel került be a pokémon szerű Pet Battle rendszer is, ami egy teljesen új aspektust adott hozzá ehhez a már egyébként is hatalmas világhoz. Ez volt az a kiegészítő, ahol Garrosh és a Horda útjai végleg elváltak. A bajúszakasztás csúcspontja kétség kívül Orgrimmar ostroma lett, ahol a sok jó loot mellett bizony sok szép elméket is begyűjthettek a játékosok.

A sok ötletes újítás és az eredeti tematika ellenére mégis sokan úgy érezték, hogy valahogy ez az egész Pandás jing és jang annyira nem illeszkedik a World of Warcraft világába. Az negyedik kiegészítőből első héten a digitális eladásokkal együtt is „csak” 2,7 millió darab fogyott, az őt megelőző Cataclysm 3,3 millió példányával szemben. Persze ez messze nem nevezhető katasztrófának. A kiegészítő fogadtatása alapvetően nagyon is pozitív lett és akik bizalmat szavaztak ennek az új kontinensnek, azok nem csalódtak a World of Warcraft készítőinek munkájában. Hiába azóta már két kiegészítőn is túlvagyunk, bátran lehet mondani, hogy a Mists of Pandaria történetét és mitológiáját tekintve a World of Warcraft egyik legérdekesebb kiegészítője lett és mára már senki se furcsállja egy kicsit se, ha egy fekete-fehér szőrgomboc átbukfencezik előtte a csatatéren.

(Forrás: World of Warcraft Kép forrása: World of Warcraft)