Jump to content

Total War: Warhammer 2 – Értékelések és pontszámok

2017. 09. 27. 18:05

A Creative Assembly Total War sorozatának és a Warhammer univerzumának keresztezéséből született első Total War: Warhammer játékot meglehetősen pozitív fogadtatás érte anno. Lássuk mit szóltak a kritikusok a folytatáshoz.

A Total War: Warhammer 2 alapjaiban hozni tudja mindazt, amit a sorozat háborús játékától megszoktunk és amiért szeretjük őket. Monumentális csaták gyönyörű grafikával összehozva a térképes stratégiával. Ez az a recept, amivel már lassan két évtizede a sorozat első darabja, a  Shogun: Total War le tudott venni minket a lábunkról és ez az, amit aztán a Total War: Rome 2 darabokra zúzott az igénytelenségével.  Aztán néhány évre rá, 2016-ban új remény éledt. Megjelent a Total War: Warhammer, ami hosszú idő után nem egy sima húzzunk le még egy bőrt a Total War szériáról című koncepciónak tűnt , hanem egy tényleg élhető játéknak. Most a Total War: Warhammer 2-től nem szerettünk volna mást látni, minthogy folytatni tudja azt, amit az első rész.

A Total War: Warhammer 2 kampánya 4 új fajt hoz be az Újvilágból: High Elfek, Dark Elfek, Gyíkemberek és persze a Skaven. Ha mindkét Total War: Warhammer játék megvan, akkor egy harmadik kampányt is kapni fogunk a második rész két hadjárata mellé, ami egy kedves ötlet, de nézzük, hogy mit szóltak hozzá a kritikusok:

A játék nem kapott rossz értékeléseket, de hát miért is kapott volna. Az első rész is nagyon jól teljesített és hát ez a folytatás többé-kevésbé pontosan ugyanaz, mint az első rész volt. Ez nem feltétlen gond, hiszen azért sok újdonság is van és hát kaptunk egy új történetet, meg új népeket, mit akarhat még bárki egy folytatástól? Mondjuk egy használható diplomáciát, értelmes mesterséges intelligenciával és egy olyan építkezési rendszert, ahol a pénztermelő épületeken kívül mást is van értelme felhúzni. Mondjuk azt, hogy amíg a szép csatákra figyelünk, addig nem lesz gond.

A Total War: Warhammer 2 szeptember 28-án jelenik meg PC-re

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)