Jump to content

Rengeteg a csaló a PlayerUnknown’s Battlegrounds játékban

2017. 10. 17. 13:06

Hogy a PlayerUnknown’s Battlegrounds nincs szűkében a csaló játékosoknak, az már nem csak egy beképzelt dolog, hanem egy statisztikailag is tetten érhető jelenség.

A PlayerUnknown’s Battlegrounds a BattleEye anti-cheat rendszerét használja, akik időről-időre szeretik megosztani az eredményeiket a Twitteren. Ezek alapján elmondható, hogy a  március óta játszható PUBG-ből eddig több mint 322 000 csalót sikerült kitiltania a rendszerek. Ez a szám nagyjából a kétszerese annak a szeptemberi adatnak, amit korábban a játék kreatív igazgatója, Brendan Greene osztott meg. Ha azt vesszük, hogy a mintegy 15 millió példányban elkelt és 2,3 millió aktív játékossal bíró a PUBG napi szinten mintegy 6000-13000 játékost kell, hogy letiltáson csalásért, akkor két dolgot állapíthatunk meg. Az egyik, hogy igen hatékonyan működik az anti-cheat rendszer, a másik pedig, hogy borzasztóan sokan akarnak csalni.

Ezek a számok nem festenek jó képet sem a játékról, sem a játékos közösségről. Persze gondolhatjuk azt, hogy legalább ezeket a csalókat elkapják, de ha az eladott példányszámot és az aktív játékosokat összenézzük, akkor valószínűleg nem egy felhasználós csalókról van szó, akiknek egészen biztos, hogy nem 100%-át éri tetten az anti-cheat rendszer.  Ha pedig régiók szerinti elosztásban vizsgáljuk a kiosztott büntetéseket, akkor elmondható, hogy ezeknek csaknem a felét a koreai felhasználók gyűjtik be, írja a SteamSpy. A PUBG népszerűségét figyelembe véve érthető, hogy sok a csalással próbálkozó user, mégis riasztó az arány. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy csak egyre több és több emberke próbálkozik valamiféle machinációval.  

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)