Jump to content

Mostantól sokkal egyszerűbb lesz a közös játék a Discorddal

2017. 11. 13. 20:11

Az eddigieknél sokkal részletesebb játékon belüli státuszinformációkat oszthatunk vagy szempillantás alatt ugorhatunk be barátaink játékba a Discord vadonatúj „Rich Presence” nevezetű újításával.

A kifejezetten videójátékokhoz kitalált chat app, a Discord gyorsan egy mindenféle hasznos funkciókkal telipakolt közösségi hálózattá nőte ki magát, de ez még csak a kezdet. Az már eddig is jól látható volt a programon keresztül, hogy ki mivel játszik éppen, de a Discord most egy külön SDK-t ad ki „Rich Presence” néven, hogy a fejlesztők közvetlen integrálhassák az alkalmazást a játékaikba. Ez azért lesz jó, nekünk, játékosoknak, mert az integrációnak hála a Discord-ból direkt módon csatlakozhatunk majd barátaink játékába, léphetünk be hozzájuk nézőként, meg még a jó ég tudja, hogy mit ki nem találnak majd. Ezzel a lépéssel a Discord kicsit olyan lesz, mint a PlayStation Network vagy az Xbox Live PC-s megfelelője. Nem csak pusztán gyors csatlakozást tesz majd lehetővé a támogatott játékoknál az új SDK, de számos extra információt is megjeleníthetnek majd a játékosok a profiljukon azzal kapcsolatosan, hogy éppen mit is tesznek-vesznek az adott játékban.

Az egyik első ilyen játék, ami a Discord Rich Presence SDK előnyeit élvezi az a Call of Duty: WWII, s bár a támogatott játékok listája most még elég rövid, de mérget vehetünk rá, hogy folyamatosan fog bővülni a jövőben.

(Forrás: Discord Kép forrása: Discord)