Jump to content

Brutális erővel bír az Nvidia Titan V

2017. 12. 09. 13:01

A hardwareluxx.de megnézte, hogy mire képes a világ legerősebb Volta architektúrás Nvidia VGA-ja, a Titan V, ha olyan népszerű játékokról van szó, mint például egy PUBG és nem csalódtak.

Hogy a PUBG nem éppen a legjobban optimalizált játékok között van nálunk számon tartva, az hűséges olvasóink számára már nem újdonság, de a világ egyik legerősebb és legdrágább (3000 dolláros, azaz úgy nagyjából 800 000 forintba kerülő) asztali GPU-jának még csak meg se kottyan maximális felbontásban. Persze ez már a kártya bejelentésekor is sejthető volt, de most a hardwareluxx.de részletes tesztjének köszönhetően azt is megnézhetjük, hogy mennyivel tud többet a Titan V egy Nvidia GeForce GTX 1080 TI csúcskártyhoz képest olyan játékok alatt, mint a The Witcher 3: Wild Hunt, a Rise of the Tomb Raider vagy éppen a Fallout 4.

Az eredeti cikk megértéséhez kell némi német tudás, de annyit elárulunk, hogy a Futuremark 3D Mark program szerint azért a Titan V bármilyen jól is viszi a játékokat, azért annyival nem erősebb, mint egy jól tuningolt GTX 1080 Ti, sőt a Caseking KingMod GeForce GTX 1080 Ti FE-vel szemben még volt olyan teszt, amiben alul is maradt. Játékoknál se látszik igazán az árhoz mérten jelentős teljesítmény béli javulás, már ha nem ér meg nekünk úgy plusz 2000 dollárt plusz 10 fps. Ahol igazán tündököl a Volta architektúrás Nvidia VGA, az a 4K világa, így lehetséges, hogy ennek a kártyagenerációnak ez a terület jut majd osztályrészül.

(Forrás: hardwareluxx.de Kép forrása: Nvidia)