Jump to content

Age of Empires: Definitive Edition – Memóriagyilkos lesz a játék gépigénye?

2018. 02. 15. 18:36

Következő hét kedden, azaz február 20-án jelenik meg az Age of Empires: Definitive Edition, ami nem elég, hogy sokak bánatára nem lesz elérhető Steamen, de a hivatalos oldalon megosztott ajánlott gépigénytől még egy picit meg is szeppentünk.

Amennyiben figyelemmel követtük az Age of Empires: Definitive Edition sorsát, úgy biztos mi is leszűrtük már magunkban, hogy a fejlesztők bizony igen szép munkát végeztek a két évtízed öreg RTS klasszikus felújításával. A játék gyönyörűen néz ki, az épületektől kezdve a legutolsó kis kóbor jószágig mindent átdolgoztak. A játék immár 4K HD képes lesz, nem is beszélve a pompázatos animációkról, a 40 órányi felújított kampányról és az akár 8 játékossal űzhető kompetitív játékmódról.

Ezek a jó hírek. A rossz hír, hogy bár egy csomó Age of Empires cím elérhető a Steam áruházból, az Age of Empires: Definitive Edition megmarad Microsoft Store exkluzívnak. Ez elég kényelmentlen tud lenni, de nem is ez a legaggasztóbb, hanem, hogy a játék áruházi oldala szerint a játék ajánlott rendszerkövetelményeinél 16GB memóriát találunk. Íme a teljes minimum és ajánlott gépigény:

Minimális

 

Operációs rendszer

Windows 10-re

Architektúra

x64

Billentyűzet

Integrált billentyűzet

Egér

Integrált egér

DirectX

11-es verzió

Memória

4 GB

Video Memory

1 GB

Videomemória

Nincs megadva

Processzor

1.8 Ghz+ Dual Core or greater i5 or AMD equivalent

Grafikus rendszer

Intel HD 4000 or better (16 or more Execution Units), nVidia GPU scoring 500 or more on Passmark G3D Mark; AMD GPU scoring 500 or more on Passmark G3D Mark

Ajánlott

 

Operációs rendszer

Windows 10-re

Architektúra

x64

Billentyűzet

Integrált billentyűzet

Egér

Integrált egér

DirectX

11-es verzió

Memória

16 GB

Video Memory

Nincs megadva

Videomemória

2 GB

Processzor

2.4 Ghz i5 or greater (4 HW threads)

Grafikus rendszer

Nvidia GTX 650; AMD HD 5850

Mindennek ellenére is nagyon várjuk eme remek klasszikus visszatérését, de el se merjük képzelni, hogy mindent maximumra húzva milyen gépet igényelhet a játék.

Tehát még egyszer: az Age of Empires: Definitive Edition február 20-án jelenik meg PC-re és nagyjából 17,17GB szabad tárhelyet igényel majd a telepítése.  Íme a tavalyi GamesCom trailer:

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)