Jump to content

League of Legends – Végül bekerült a voice chat a játékba, bár kicsit értelmetlen

2018. 03. 23. 13:09

A játék történetében először, beépített voice chat került a világ legnépszerűbb MOBA játékának kliensébe, habár nem biztos, hogy hálásak leszünk érte.

A League of Legends mostantól támogatja az in-game hang alapú kommunikációt annak ellenére, hogy a csapat viszonylag sokáig ágált a lehetőség implementálása ellen. A fejlesztők korábban úgy vélték, hogy a voice chat integrálása a játékba csak lehetőséget adna a toxikus játékosoknak, hogy tovább mérgezzenek egy már egyébként is kellően mérgező közösséget. Ugyanezen az állásponton van a játékos közösség java is, de valamiért a Riot végül tavaly változtatott az álláspontján.

A fejlesztés ideje alatt nem nagyon reklámozták, hogy végül milye lesz az elkészült funkció. Nem is számítottunk semmi nagy csavarra, csak hogy majd lehet beszélni a játékban a csapatunk többi tagjával és kész. Ehhez képest mégis csak lett egy komoly csavar a történetben, méghozzá hogy csak a premade csapatoknak érhető el.

Azzal, hogy a Riot a premade csapatokra korlátozta a funkciót, nagyjából meg is ölte az egésznek az értelmét. Akik barátaikkal, ismerőseikkel játszanak azok már úgy is használnak valamilyen külső kommunikációs programot, mint a Discord vagy a TS, ráadásul ezek sokkal nagyobb szabadságot adnak felhasználás tekintetében. Az egyetlen valamicske érv az integrált voice chat mellett az lett volna, hogy ne kelljen felcsalni a randomokat valami programba, ha beszélni akarunk velük, de ezt is megölték a funkció felhasználásának limitálásával.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)