Jump to content

Közösségi oldallá alakul a GOG

2018. 04. 25. 09:49

A GOG sokáig nem volt több mint egy egyszerű webshop ahol kedvező áron juthatott hozzá az internet népe egy-egy kívánt videojátékhoz, de már régóta mutatja a változás jeleit, hogy valami többé igyekszik válni, ami minden jel szerint mostanra be is következett.

A GOG bejelentette, hogy egy új korszakba lép a sokak által kedvelt oldal, amihez bizony komoly átalakulásokon vezet az út. A webes felületnek mostantól része lesz egy a felhasználókhoz tartozó profil, valamint számos olyan funkció, amikkel eddig leginkább közösségi oldalakon találkozhattunk.

A felhasználói profilok a jó userek saját eredményeit, képeit, hozzászólásait és statisztikáit tartalmazzák majd, de ezt még nem minden. Barátokat is felvehetünk majd a platformon, akiknek a feed menüpont alatt követhetjük majd, hogy mivel játszottak mostanában és milyen eredményeket értek el közben. Ha pedig már játékok, akkor itt fog velünk szembe jönni a Games menüpont is, ahol egy helyen megtalálhatjuk az összes általunk a platformon keresztül birtokolt játékunkat.

Ha ez elősre pont úgy hangzik, mint a Valve féle Steam, akkor nem tévedünk. A GOG nem az első és vélhetően nem is az utolsó, aki közösségé igyekszik kovácsolni a felhasználóit. Idővel kiderül, hogy ezt majd mennyire találják vonzó lehetőségnek a fogyasztók.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)