Jump to content

StarCraft 2 – Jön a beígért Premium Arcade

2018. 04. 25. 08:45

A StarCraft 2 végre megkapja azt az in-game boltot, amit még a játék megjelenése előtt ígértek meg a fejlesztők és amiből pénzért lesznek megvásárolhatók a játékosok által készített legjobb pályák.

Az újabb Blizzard címek, mint a Hearthstone és a Heroes of the Storm már free-to-play módban tolják az ipart, de azért bőven akadnak hozzájuk olyan fizetős kiegészítők, hogy aki akar, az beléjük tud borítani egy kisebb vagyont. Így van ez manapság, de még régen, amikor a StarCraft 2 először megjelent 2010-ben, akkor még egyszerűbb időket éltünk. Ha megvettél egy videojátékot, akkor megvolt és játszhattad mindenféle mikrotranzakciós csúnyulás nélkül. Azóta azért a StarCraft 2 is ki lett okosítva. A Blizzard egy sor expanzióval és kozmetikai cuccal tolta már meg a játékot, csak egy valami hiányzott belőle, aminek pedig elvileg eredetileg is benne kellett volna lennie: egy bolt a játékosok által kreált pályáknak.

A StarCraft 2 pályaszerkesztője ugyanis rengeteg érdekes munka létrehozására ad lehetőséget. A játék eddigi évei alatt a játékosok már egy sor TD-t, MOBA játékot és mini co-op küldetésekre szolgáló pályát létrehoztak vele, mindeddig igazi díjazás nélkül. A Premium Arcade arra ad majd lehetőséget, hogy a pályák készítői részt kaphassanak az alkotásaik után befolyt bevételekből. A Blizzard maga fogja kiválasztani azokat a pályákat, amik bekerülhetnek a fizetős munkák közé. Kezdetnek két ilyen pálya lesz elérhető a Premium Arcade kínálazában: az ARK Star és a Direct Strike. Mindkét pálya 5 dollár lesz.

A Premium Arcade mód a következő, azaz a 4.3-as frissítéssel kerül be a játékba.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Blizzard)