Jump to content

Megérkeztek a benchmark adatok az RTX 2080-hoz

2018. 08. 23. 19:35

Egy Call of Duty WWII vagy egy Farcry 5 4K HDR-ben bőven 60 FPS felett? Ez eddig nekünk, földi hallandoknak csak álom volt, de az Nvidia új Turing architektúrás kártyáival ez az álom már nem is tűnik olyan elérhetetlennek.

 

Az Nvidia nem kérette magát sokáig, s az új GeForce RTX 2070, a GeForce RTX 2080 és a GeForce RTX 2080Ti kártyák hétfői bejelentése után már adott is egy kis ízelítőt abból, hogy pontosan milyen teljesítményt is várhatnak majd a játékosok az új GPU generációtól.  Az alábbi képen talán az elmúlt 1-2 év leginkább GPU-igényes játékainak benchmark eredménye látható kontraxtban az előző generáció 1080-as kártyájával. Az eredmény önmagáért beszél. DLSS-el csaknem a dupla olyan jól teljesít az új generáció 4K HDR mellett, ami a gyakorlatban 60+ FPS-t jelent napjaink legújabb játékainál.

Persze érdemes fejben tartani, hogy a fenti adatokról nem tudni, hogy a videokártyán túl milyen konfiguráció produkálta őket. Biztosra vehetjük, hogy az Nvidia a kártyák számára lehető legjobb gépet pakolta össze, ami ha nálunk esetleg otthon nem adott, akkor hiába egyi ilyen kártya, az eredmények változhatnak.
(Forrás: Nvidia Kép forrása: Nvidia)