Jump to content

A PC-gamerek is segíthetnek a koronavírus elleni harcban

2020. 03. 16. 21:04

Mindenki, akinek gamer számítógépe van, a közjó érdekében most rendelkezésre bocsáthatja eszköze grafikus kártyájának számítási kapacitását a koronavírus-járvány leküzdéséhez.

A főleg grafikus processzorairól híres Nvidia a lehető legtöbb helyen igyekszik felhívni a PC-játékosok figyelmét, hogy a Folding@home alkalmazást letöltve, a számítógépeik erejével segíthetik az emberiség tudományos ismereteinek bővítését a COVID–19 megbetegedésről – írta a GamesRadar.

A program egy olyan belső hálózattá kapcsolja össze az eszközöket, ami a munkaerő-megosztás elvén, elosztott feldolgozást használ a komplex számítási feladatok elvégzésére, melyhez, mint kiderült, a gamer PC-kbe helyezett GPU-k kifejezetten hasznosak.

A gamerek akkor kapcsolhatják ki az alkalmazást, amikor csak akarják, ezzel visszanyerve a grafikus gyorsító teljes kapacitását a játékokhoz.

A Folding@home évek óta működik – a PS3-ban is elérhető volt korábban –, segítségével a felhasználók különféle kutatásokhoz járulhatnak hozzá. A szolgáltató oldalán most már új, a koronavírus-járvány megfékezésére indított projektek is elérhetők, melyek támogathatják a kutatókat a betegség megértésében, és akár hatékony kezelések kidolgozásában is.

 

(Forrás: itmozaik.co.hu;gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)