Jump to content

1350 dollárnyi ingyenes játék a PlayStation Plus-ban

2014. 12. 16. 18:00

Az mindenbizonnyal senkinek sem okoz meglepetést, hogy a PlayStation Plus előfizetés meglehetősen sok mindent szolgáltat az éves, barátságos 50 dollárért, ám viszonylag kevesen néznek utána annak, hogy számok szintjén ez mit is jelent. A Push Square újságírói szerencsére vették a fáradtságot helyettünk.

A Push Square úgy kalkulált, hogy a Sony a Plus előfizetőit egészen pontosan 1350 dollárnyi ingyenes PS3, PS4 és PS Vita szoftverrel kényeztette 2014 folyamán. Legalábbis akkor, ha valaki elég szorgos volt ahhoz, hogy a játékokat az utolsó szálig hozzáadja a könyvtárához. Emellett azonban azoknak is megérte dolog, akik csak kevesebb dologra csaptak le, vagy az értékesebb ajánlatokra vadásztak. Ilyen is bőven szerepelt a kínálatban, például a Don't Starve és a Dust: An Elysian Tail.

Természetesen a Sony ennyi mindent nem puszta szívjóságból osztogatott, hanem kemény üzleti stratégia áll a háttérben. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindössze az emberek töredéke szerezte be az összes elérhető tartalmat, ráadásul akiknek sikerült valamit választani, azoknak jövőre is meg kell tartaniuk Plus tagságukat, ha nem szeretnének gyűjteményüktől búcsút venni.

Ezzel szemben a Microsoft „mindössze” 585 dollárnyi Xbox game-t foglalt a csomagjába idén, bár tegyük hozzá, hogy ezt eggyel kevesebb platformmal követték el. További bónusz, hogy az Xbox Live Gold program tagjai akkor is megtarthatják játékaikat, ha nem fizetnek elő a következő évre.

Összegezve azonban a tényeket, továbbra is tisztán látszik, hogy a Sony hajlandó többet befektetni, ha arról van szó, hogy túl kell licitálniuk a redmondiakat. Egészen az elmúlt időszakig ez a stratégia be is vált.

Forrás: engadget.com

Fotó: blog.eu.playstation.com és playstation.com

Írta: Ambróz Nóra