Jump to content

Plex végre PS3-ra és PS4-re is

2014. 12. 19. 10:00

Amikor a Plex először megérkezett Xbox One-ra, úgy gondoltuk, hogy csak idő kérdése, hogy PlayStation 4-re is debütáljon. A folymat két hónapba telt, ám a cég végre a Sony legújabb konzolján is lehetővé teszi a Plex Pass előfizetőinek, hogy streameljék kedvenc műsoraikat és filmjeiket tévéjükön.

A Plex már megkezdte hódító útját a PS3 és PS4 készülékeken Európában és Ázsiában, míg az Egyesült Államokba majd kicsi késéssel érkezik.

Amennyiben a Plex mibenlétét illetően kérdés merülne fel benned, eláruljuk, hogy az alkalmazás a szerverek szoftver menedzselésére támaszkodva teszi lehetővé, hogy a PC-den vagy Mac-eden tárolt és rendezett személyes média kollekciódat streameld több, más eszközön részletes, vizuális listázással.

A másodlagos eszközök listájába kerül most be a PS4, mely mellett máris szerepelnek okostelefonos, tabletes, és set-top boxos megoldások, mint az Amazon Fire TV-je például. A konzolok egyébként is egyre népszerűbbek a streamerek körében, így nem meglepő, hogy a Plex legmagasabb prioritása a PS volt. Igaz ugyan, hogy az Xbox One egyfajta minden-egyben szórakoztató rendszer szerepét tölti be, mégis nehéz figyelmen kívül hagyni a PlayStation 4 jelenlegi domináns pozícióját a konzolok piacán.

Forrás: engadget.com

Fotó: hanselman.com és ownedcore.com

Írta: Ambróz Nóra