Jump to content

PS4 őrület Japánban

2014. 12. 19. 10:00

A múlt héttől kezdődően hihetetlen mértékben megugrott a Japánban eladott PS4-esek száma. A szokatlan mértékű növekedés azonban nem a véletlen műve. A konzol megsokszorozódott vonzerejét a helyi leárazások jelentik, melyek hatalmas kedvezményeket biztosítanak a mostantól elkelő következő 1 millió darab PS4-re.

A december 14-én végződő héten összesen 68 041 darab PS4 konzolt sikerült eladni Japánban, ami egy hatalmas szám. Ez az eladásokat és stasztikákat követő Media Create szerint, akik a DualShockers-en keresztül értesültek, ez az eddigi legnagyobb egy hétre jutó eladás a konzol történetében az indulás óta.

A hirtelen ugrás feltehetően kapcsolatban áll azzal is, hogy a japánok is előszeretettel költekeznek az ünnepi időszakban, így feltehetően a következő hetekben is hasonló sikerekre számíthat a Sony. Nem csak a számok megismétlődése, de emelkedésük is várható.

A Japánban eladott Playstation 4-esek száma így már elérte a 906 566-ot. Mivel azonban még két teljes hét maradt arra, hogy további darabok találjanak gazdára, így a Sony reménykedhet abban, hogy még idén megütik az országban eladott 1 millió darabos álomhatárt.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: edge-online.com és geeky-gadgets.com

Írta: Ambróz Nóra