Jump to content

Elkelt a 18,5 milliomodik PS4

2015. 01. 06. 20:00

A PS4 eladásai egyre közelebb kerülnek a hatalmas 20 milliós számhoz. A Sony azonba máris egy nagyon jelentős mérföldkövet tudhat maga mögött. A bejelentés szerint január negyedikén talált gazdára a 18,5 milliómodik PS4 példány.

A PlayStation Japan szerint, melyet a Gematsu fordított le, a Sony 4,1 milliós eladást bonyolított a 2014-es ünnepek alatt. Ez a fogyasztókhoz eljutott darabok száma, nem a viszonteladók vásárlásai.

A PlayStation Plus előfizetések száma ez alatt elérte a 10,9 milliót.

A Sony azonban ennél tovább is gondolkodik, így kiemelte, hogy milyen további játékok érkeznek majd a konzolra: Street Fighter 5, Final Fantasy 15, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, The Tomorrow Children, The Order: 1886 és Bloodborn, számos indie kiadás mellett.

A Vita-val kapcsolatban nem érkeztek hírek, ám sejtjük, hogy ez nem produkált csillagászati forgalmat karácsony táján sem.

A Sony a CES 2015-ön való megjelenése során a vezérigazgató, Kazuo Hirai hagyott időt arra is, hogy megünnepeljék a PlayStation sikerét.

A PS4 továbbra is veri versenytársait és a legjobban fogyó konzol jelenleg. Eladásai gyorsabban pörögnek, mint egykor a PS2-é, mely minden idők értékesítési csúcstartója.

Kíváncsian várjuk a Microsoft bejelentését, ugyanis az USA-ban az Xbox novemberben megelőzte végre először a PS4-et, ám könnyen lehet, hogy karácsonykor már visszaállt a rend. Mielőtt az ünnepi vásárlási láz megkezdődött volna a Microsoft 10 millió eladott Xbox One-ról adhatott számot.

Forrás: vg247.com

Fotó: geek.com és usatoday.com

Írta: Ambróz Nóra