Jump to content

Frissítést kap a PS4 – Holnap indul a 4.0-ás firmware bétatesztje

2016. 08. 16. 09:00

A PS4 legújabb 4.0-ás verziója bétafázisba lép, jelentette be a Sony. Elsősorban az értesítési és kezelőfelületet alakul át praktikusabban felhasználható formába.

Az első és legfontosabb, amit gyors leszögeznék, hogy a bétatesztelőket már kiválasztotta a Sony, így ha közöttük vagyunk, akkor kapnunk kellet egy e-mailt, amiben részletezik számunkra a mit és hogyan teendőket a részvételhez.

Most, hogy mindenki elment az e-mailjeit bogarászni folytathatjuk is a cikket azzal, hogy végül is mitől is lesz ez a firmvare frissítés akkora durranás, hogy mindjárt rögtőn 4.0-nak kell nevezni.

Lássuk csak:

Átalakul a gyorsmenü. Gyorsabban és könnyebben kezelhető lesz és nem fogja beteríteni az egész képernyőt. Lesz egy csomó shortcuts is itt és már nem kell majd visszamenni a főképernyőre, hogy lássuk ki van online vagy ki elérhető partizáshoz.  

A játékkönyvtárunkban végre rendezhetjük a játékainkat. Nem csak, hogy új mappákat és almafákat hozhatunk létre, de végre azt is beállíthatjuk, hogy mit szeretnénk látni és mit nem. Én például biztos, hogy az lesz az első húzásom, hogy a mindenféle afla-béta-omega-kutyámfüle játékokat úgy átpakolom egy külön helyre, mint a sicc. Bár lehet ez csak engem frusztrált ennyire, de még könyörgöm a Steamen is külön csoportokba szervezhetem már ezer éve a játékaim.. márpedig én a Sonytól többet várók, szóval köszönöm ideje volt ennek a firmware frissítésnek, csak jöhetett volna kicsit előbb szerintem, no de mit tudok én? Semmit.

Ha nem is biztos, hogy mindenki izése szerint szebb, de annyi biztos, hogy használhatóbb felhasználói profilokat is kapunk, aminek aztán a screenshotok közül be is állíthatunk bármit háttérnek.

A megosztás menü legjelentőségteljesebb változása, hogy idő szerint rendezhetjük a Twitteres klipeket. Maga a menü méretre kis kisebb lett és már elfogja menteni a legutolsó közösségi hálót, amire utoljára megosztottunk, így az egész művelet sokkal effektívebb és gyorsabb lesz.

Ezeken kívül még a teljes UI-t érintő változtatásokra is számítani lehet. Új rendszer háttérképet, frissítésekről szóló felugró értesítést és egy What’s New tabot is kapunk. A rendszerikonok is átdolgozásra kerülnek.

Összességében jónak és hasznosnak tűnnek a változtatások és ki tudja még bétához képest mi kerül majd bele a végleges verzióba, de én azt mondom jó lesz nekünk ez a 4.0-ás firmware.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)