Jump to content

The Persistence – PSVR horror a barátainkkal

2017. 03. 13. 10:21

A legtöbb egyjátékos VR játék nem igazán arról híres, hogy alkalmas lehet több ember egyidejű szórakoztatásra, de a Firesprite kitalált egy megoldást erre a problémára.

A Firesprite Games csapata egy olyan kizárólag PSVR platformra megjelenő akció-horror játékot fejlesztett ki, ami első hallásra kicsit tucatnak fog hangzani. Adott nekünk egy jövőbéli űrhajó, a fedélzetén egy huncut kis számítógéppel, ami a legénység tagjait arcunkat lerágni vágyó mutánsként éleszti fel, kivéve persze minket. A játék mégse egy sima szörnyhentelős horror az űrben. A The Persistence nem fog finomkodni velünk. Ez a játék ki fogja nyírni a karakterünk, többször is. Viszont minden egyes alkalmimmal, amikor visszaérünk, akkor egy új testben fogunk éledni, az űrhajó egy új részén, ahol megint eltévedhetünk, hogy megint valami nem romantikusan ránevesse magát sötétből. Igazából arról van szó, hogy halálunk után véletlenszerűen újragenerálódik a pálya, így garantáltan nem lesz két egyforma körünk és nem válik unalmassá a játék.

Ez mind szép és jó, de még mindig egy PSVR-ral a fejünkön hömpölygünk egy virtuális űrhajó fedélzetén, én meg azt mondtam, hogy a barátaink se fognak unatkozni, igaz? A játék különlegessége a véletlenszerűen újragenerált pályákon túl, hogy a barátaink telefonról vagy tabletről beletudnak szólni a játékba. Meghackelhetik a hajó rendszerét, segíthetnek nekünk mindenféle akadályokat eláhítani és túlélni. Hogy ezek az érdekes újítások elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy a The Persistence valami maradandó élményt nyújtson az valamikor májusban fog kiderülni a játék megjelenésével.

(Forrás: blog.us.playstation.com Kép Forrása: blog.us.playstation.com)