Jump to content

Persona 5 - Fellegekben járó kritikák és értékelések

2017. 04. 03. 18:03

Ha próbálunk ellenállni a kísértésnek, hogy egy gyönyörű JRPG játék megvásárlásával indítsuk a hónapot, akkor maradjunk távol ezektől a célunkkal ellentétes kimenetelt előirányzó Persona 5 értékelésektől.

Erről beszéltem, amikor a The Legend of Zelda: Breath of the Wild értékeléseket nézegettük. Akkor a Nintendo üdvöskéjét valahol a nagyon jó és a tökéletes közé lőtték be a kritikusok. A játék egy raklap jobbnál jobb 10/10-es értékelést vágott zsebre és meg kell mondani teljesen megérdemelten. Egyetlen egy gond volt ezzel, mi lesz, ha valami ennél jobb jön? Nyilván a Legend of Zelda: Breath of the Wild se tökéletes. Bár egy open world játékhoz képest szinte alig találkozni benne bármilyen komoly hiába. Másra meg aki panaszkodik.. az tényleg csak a kákán is csomót keres. Úgy se lesz jobb ennél igaz?

Csakhogy előző héten megkapták a Perosna 5-ot a kritikusok és olyan értékelések születtek a játékról, hogy azt mormogtam magamnak, ha az új Legend of Zelda 10/10 volt.. akkor ez a JRPG a maga nemében 11/10. Márpedig ügye ilyen nincs, de ha lenne, én ennek a játéknak adnám. Csodás, hangulatos grafika, kiváló történetvezetés. Aki azon aggódott, hogy vajon az új játék méltó lesz a szériához.. hát nem, annál is sokkal jobb. Nézzük ezeket a számokat, olvassunk bele néhány leírásba, lessünk rá pár gameplay videóra, aztán próbáljuk meg meggyőzni magunkat róla, hogy mi amúgy nem is akarunk ezzel a játékkal játszani. Sok szerencsét hozzá.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)