Jump to content

Soká jön még a Days Gone, de mi már most nagyon várjuk

2017. 06. 24. 18:45

A Days Gone egy igazi keményvonalas itt a világvége, éld túl ahogy tudod hangulatú játék lesz. Ha azt hisszük, hogy ez valami elcsépelt zombis történetet takar, akkor tévedünk. Azért nyilván vannak ismerős elemek, de akad néhány nagyon is lényeges csavar benne.

 Először is Amerikában járunk, mert ügye hol máshol pusztíthatna egy az emberi civilizációt romba döntő vírus. Ez a vírus azonban nem a klasszikus visszajönnek az élőholtak megenni azagyunkat típusú cucc, sokkal inkább az a mutáljunk mindent és mindenkit vérszomjas élőlényeké fajta. Ez azt jelenti, hogy nem csak a vírusnak áldozatul eset embertársainkkal, de az érintett állatokkal is meg kell majd küzdenünk. A videóban ezt egy mutálódás nélkül is félelmetes medve reprezentálja, de mi számítunk rá, hogy ha minden állatra hatott a vírus, akkor bizony mutáns vérmacskák hordái is előkerülnek majd a szokásos világuralmi tervekkel. Egyelőre ez kétséges, de a medvéket és a farkasokat borítékolhatjuk.

Aki követi a The Walking Dead sorozatot, annak mondani se kell, hogy egy ilyen világban, nem is annyira a fertőzöttektől kell félni, hanem a többi túlélőtől. A biztos, hogy Negan szintjét nehéz lenne felülmúlni, de mondjuk ránézésre a TWD-ből készült videojáték lagymatag estimese lesz a Days Gone világához képest. Ráadásul egy hatalmas, felfedezésre váró világot ígérnek a fejlesztők, ahol vad motorosként rohatjuk a kilométereket még le nem cibál minket valami a járgányunkról. Számítani fognak a napszakok és az időjárási viszonyok is és rengeteg véletlenszerűen bekövetkező eseménnyel tervezik színesíteni a játékot. A Days Gone egy olyan játék lesz, amiben napokra elveszhetünk majd anélkül, hogy ráunnánk.

A túlélésünk szempontjából fontos lesz, hogy a haszontalan lomnak tűnő tárgyakból fegyvereket, bombákat, fejlesztéshez szükséges alkatrészeket fabrikáljunk. Meg kell majd becsülni az utolsó használt rágógumit is, mert ki tudja nem-e pont az mentené meg az életünket a következő bokorban.

A játék szép, a világa izgalmas, már csak egy jó történet és fejlődési rendszer kell, meg hogy ne csak PlayStation exkluzív legyen belőle és a Days Gone lesz a következő nagy videojáték szerelmünk.

Sajnos a Days Gone megjelenése még nagyon messze van. Leghamarabb 2018 vége felé számíthatunk rá.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)