Jump to content

A Sony Európában is emel a PlayStation Plus szolgáltatás árán

2017. 07. 30. 10:18

Szeretsz levágódni a PlayStation 4 konzolod elé és lőni néhány online meccset a haverokkal, közben esetleg ránézni néhány ingyenes játékra vagy szaftos kis leárazásra? Hát reméljük, hogy tényleg élvezed a dolgot, mert mostantól majd kicsivel többet kell perkálni ezért a privilégiumért.

A Sony a mai nappal kiküldte azokat az emaileket, amikben azt olvashatják a kedves és kedvetlen áldozatok, hogy bizony a PlayStation Plus havidíjas előfizetés árát megemelik az európai piacon. Mielőtt felháborodnánk, hogy miért pont itt, ellőtte érdemes tudni, hogy ezt az emelési hullámot a tengeren túli kollégák torkán már tavaly szeptemberben lenyomta a cég, így nekünk evégett panaszra aligha lehet okunk.

Az információ szerint augusztus 31. után mennek majd fel az árak a következők szerint: Az Egyesült Királyságban a havi előfizetés díja 6-ról 7 fontra emelkedik, míg a negyedéves 15-ről 20 fontra, az éves pedig 40-ről 50 fontra. A történet hasonló Európa többi részén is. Az eddigi árak helyett havonta 8, negyedévenként 25, vagy évenként 60 euróba kerül majd a PlayStation Plus szolgáltatás díja.

A Sony az emelést azzal magyarázta, hogy az új árak jobban reflektálnak a jelenlegi piaci viszonyokra, miközben változatlan minőséget garantálhatnak az előfizetőiik számára.

Ha azt tervezzük, hogy a következő egy évben is PlayStation Plus tagok szeretnénk lenni, akkor talán még jobb most, az augusztusi emelés előtt megújítani a tágasunkat egy éves előfizetéssel. Pusztán gazdasági szempontból.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)