Jump to content

A Sony újabb PlayStation VR-ja már nem fogja blokkolni a HDR-t

2017. 10. 03. 17:35

Csaknem egy éve, hogy a Sony hivatalosan belépet a virtuális valóság piacára a PSVR headsettel. Időközben a fejes nem sokat változott, de ez már nem marad így sokáig.

Habár az utóbbi időben a PSVR-nak egyre lejjebb esett az ára, valójában ez volt az egyetlen pozitív változás, amit elkönyvelhettünk a Sony készülékével kapcsolatban. Most viszont úgy néz ki elérkezett az idő, hogy a hardver is végre fejlődjön egy kicsit, habár egy Superthot VR, vagy egy The Journey and Farpoint játékhoz eddig is tökéletesen megfelelt.

Nagyjából a semmi előzmény vagy figyelmeztetés nélkül a Sony bejelentette, hogy dolgozik a PSVR újabb verzióján, ami már integrált fejhallgatóval és HDR támogatással felszerelkezve érkezik majd a boltok polcaira.

Ha már van PSVR headsetünk vagy legalább volt szerencsénk viselni egyet, akkor megfigyelhettük, hogy a fejhallgató egy 3,5mm porton keresztül csatlakozik  a vezérlő oldalán. Ez nem különösebben zavaró, de ez nem azt jelenti, hogy nem lennénk meg anélkül, hogy plusz egy kábel tekeregjen rajtunk, miközben mozogni igyekszünk a szobában.  Az integrált megoldással nem lesz többé gondunk erre.

A HDR támogatáshoz a PSVR új verziói egy frissebb processzoregységgel lesznek szerelve. Ezzel már élvezhetők lesznek  a HDR-kompatibilis tartalmak a TV-n anélkül, hogy előtte ki kéne húzni a PSVR-t.

 A Sony nem árulta el, hogy mikorra várható a PVVR újabb verziója, de azt nem felejtették el megemlíteni, hogy az ára viszont változatlan marad.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Sony)