Jump to content

Felfüggesztették a Horizon: Zero Dawn The Frozen Wilds védjegyét

2017. 10. 21. 12:37

A Horizon: Zero Dawn The Frozen Wilds védjegy az amerikai Védjegyhivatal által felfüggesztésre került, azaz nem sikerült a játékot fejlesztő Guerrilla Games csapatának levédetni a kiegészítő nevét.

A Horizon: Zero Dawn The Frozen Wilds DLC-t már réges-régen bejelentette a Guerrilla Games, de úgy tűnik, hogy a játékuk egyetlen kiegészítőjének címének kiválasztásánál és levédetésénél már nem voltak ennyire körültekintők. Az az amerikai Védjegyhivatalnál viszont már alaposan utánajártak és arra jutottak, hogy a Sony által ilyen néven kiadni készült kiegészítő sértené egy másik, már a piacon lévő videojáték érdekeit, amelynek kísértetiesen hasonló nevet adtak a készítői.

Egészen konkrétan egy Frozen Wild nevezetű Apple okostelefonokra és Tabletekre készült félkarú rabló játékról van szó- derítette ki a NeoGAF egy fórumozója. Hiába a két játék között szinte semmi hasonlóság, a szinte teljes névazonosság már elegendő volt ahhoz, hogy a hivatal elutasítsa a védjegy bejegyzését. Hogy mi lesz erre a Sony és a Guerrilla Games válaszlépése az még nem tisztázott, de nagy valószínűséggel kénytelenek lesznek egy másik (ezúttal lehetőleg nem foglalt) névvel próbálkozni.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)