Jump to content

A Quantic Dream tagadja, hogy helytelen és toxikus munkakultúra lenne a stúdiónál

2018. 01. 16. 18:43

A PS4 exkluzív Detroit: Become Human fejlesztése mögött álló csapat, a Quantic Dream kategorikusan visszautasít minden vádat, amely az állítólagos helytelen és toxikus munkakultúra miatt érte a stúdiót.

A Le Monde, a CanardPC és a Mediapart riportja is arról számolt be, hogy a Quantic Dream stúdiónál sokan ízléstelen és rasszista vicceket osztanak meg emailben, túldolgoztatják az alkalmazottakat, illetve egyéb helytelen dolgokat tesznek. Ezeket az információk a cég volt fejlesztőitől származnak, akik szerint David Cage vezetői stílusával komoly gondok vannak.

A stúdiót vezető David Cage és Guillaume de Fondaumiere szinte rögtön egy nyilatkozattal reagált a cikkekre, amelyek tartalmát kategorikusan tagadták, illetve előre bocsátották, hogy már néhány hónapja be kellett nyújtaniuk egy panaszt, amit most újabbak követhetnek.

Az eset mindenképpen kínos, nem csak a stúdiónak, de a stúdiónál jelenleg dolgozó alkalmazottaknál is. Több száz photoshoppolt illetlen kép került elő, amik ha valóban a stúdió alkalmazottjaitól származnak, akkor felmerül a kérdés, hogy miért csak elbocsátásuk után kezdte el zavarni a cég korábbi fejlesztőit. Plusz a dolog extra pikantériája, hogy a stúdió által fejlesztett Detroit: Become Human bizony igen komoly társadalmi kérdéseket szeretne feszegetni és csak remélni tudjuk, hogy végül ezek a vádak nem fogják negatívan befolyásolni a készülő játék sorsát.

(Forrás: www.vg247.com Kép forrása: www.vg247.com)