Jump to content

Megérkezett az 5.50-es PS4 firmware

2018. 03. 08. 13:19

A Sony hivatalosan is kiadta a PlayStation 4 firmware 5.50-es frissítését, ami a korábbi inkább csak verziószámnővelő foltokkal ellentétben hozott is némi újdonságot a konzol funkciói közé.

Már egy hónapja elérhető bétában az 5.50-es PlayStation firmware, de most végre megérkezett mindenkihez. Egy 460MB-os letöltésről beszélünk, ami nem csak méretben több, mint a szokásos frissítések, mert végre tényleg hoz valami újat a konzol eddigi kínálatába. A legjelentősebb újdonság az új Supersampling Mode, ami leginkább az 1080p TV-k tulajdonosainak jó hír, de legjobb ha mindenki bekapcsolva hagyja.

A Supersampling lehetővé teszi, hogy az 1080p TV-sek profitáljanak a PS4 Pro konzolok jobb felbontásából azoknál a játékoknál, amelyek támogatják azt. Bekapcsolva a játékok úgy futtathatók, mint 4K TV-ken, aminek eredményeként élesebb képet kapunk a full-hd TV-ken.

A másik nagy újdonság, hogy átformálásra került a konzol könyvtár részlege. Az új megoldás két szekcióra bomlik: A ’PS4 és a PS Puls’.  A telepített játékok és alkalmazások mennek az első alá, míg a PS4 Plus előfizetésen keresztül ideiglenesen megszerzett játékok értelemszerűen a második alá. A kereső funkció is frissült. Mostantól a játékosok olyan játékok között is kereshetnek, amikkel rendelkeznek, de nincs náluk telepítve, miközben elrejthetők a keresés eredményéből a béták és a demók.

A gyorsmenü, amit a PS gomb megnyomásával hozhatunk elő, ugyancsak kibővítésre került. Új ikonokat kapott, amelyek segítségével szabályozható a Spotify/médialejátszó hangereje, illetve lehetővé teszik gyors hozzáférést egy-egy barátunkhoz és hasonlók. Az értesítési központ is frissült, ahol már lehetőségünk van csoportosan törölni az értesítéseket.

Oh, és a legjobb: az 5.50-es firmware frissítéstől végre használhatnak a játékosok egyedi háttérképeket a home oldalon, mármint amit egy USB eszközről fel tudnak tölteni a konzolra.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)