Jump to content

Half-Life 2: Episode One az NVIDIA Shield tabletre

2014. 12. 17. 14:00

Miután sikerült portolni kettőt a Valve legsikeresebb franchise-ai közül az NVIDIA Shieldre, a tegnapi bejelentés szinte természetesként érkezett. A Half-Life 2: Episode One elérhető letöltésre a Google Play-en keresztül a Shield egyik exkluzív tartalmaként.

A kiegészítő megjelenése nem csak azért jelentős, mert egy újabb nagysikerű PC-játéknak sikerült beférkőznie az Android-alapú készülékek piacára, hanem azért is, mert ez titokban mintegy azt mondja ki, hogy az NVIDIA eredeti Shield készüléke lassan meghal. Az NVIDIA első game-eknek szánt eszköze még mindig kapható ugyan, ám a platform legújabb kiadása már nem fut el rajta, ez egy a tabletre szánt exkluzív darab.

Ez pedig már nem az első olyan játék, mely kizárólag tabletre érkezik a Shield történetében. A rajtnál eredetileg egy csapatnyi Tegra K1-re optimalizált játék, többek között számos natív Android game és a Trine 2 szerepeltek a kínálatban. Emellett jelen volt a javított, portolt Half-Life 2 és a Portal is a tableten, noha ezek a címek még elérhetővé váltak a kézi Shield tulajdonosok számára is.

Ennek ellenére nem túl meglepő, hogy a kiegészítő, a kisebb eszközre már nem kerül föl. A Half-Life 2 egyébként is szignifikánsan jobban futott a tableten, melynek a kiegészítő már a határait feszegeti.

Forrás: engadget.com

Fotó: engadget.com és eurogamer.net

Írta: Ambróz Nóra