Jump to content

Folytatódik a PSN/XBL megtámadásának ügye

2015. 01. 03. 19:00

Arról korábban már hírt adtunk, hogy a brit rendőrség őrizetbe vett egy 22 éves férfit, akinek állítólag kapcsolatai vannak a támadást vállaló Lizard Squad elnevezésű csoporttal, ám az ellene felhozott vádak nem kapcsolódnak közvetlenül a támadáshoz. Most az ügy fejleményeivel térünk vissza.

Az első újdonság, hogy egy finn oldal, az Yle jelentése szerint egy második személy is köthető a szolgáltatások kimaradásához. Az illető 17 éves és Ryan néven fut. Őt a Finn Nemzeti Nyomozóiroda vitte be kihallgatásra, ám nem tartóztatták le.

A második fejlemény, hogy a Thames Valley Police tisztázta, hogy az elsőként őrizetbe vett Vinnie Omari letartóztatása nem kötődik közvetlenül a PlayStation Network és az Xbox Live megtámadásához. A Thames Valley Police szerint Omari-t már december végén letartóztattál támogatások ellopásáért, melyekhez a PayPal-en keresztül fért hozzá illegálisan. Ezt Omari tavaly nyáron, júniusban követte el. Ezzel szemben a kivizsgálások még nem hoztak eredményt a Microsoft és a Sony online hálózatainak megtámadásának ügyében.

A többség egyetért abban, hogy a felelős a támadást felvállaló Lizard Squad, ám ez a feltételezés még nem nyert bizonyítást. A PayPal lopásokkal kapcsolatos vádakat Omari tagadta, ám nem így a Lizard Squaddal való kapcsolatát, melynek állítása szerint ő a szóvivője.

Forrás: gamespot.com

Fotó: gamevicio.com és forbes.com

Írta: Ambróz Nóra