Jump to content

A Mojang így bánik el a sértő felhasználónevekkel

2015. 05. 20. 12:00

Ha nem szeretnéd, hogy a Mojang kereszteljen el, akkor ne válassz sértő felhasználónevet a Minecraftban.

Néhány éve a Reddit egyik felhasználója, Jessemoforice csinált egy Minecraft fiókot MojangSucksDick néven („AMojangEgyF*szszopó”).

Előreszaladva az elmúlt héthez: Jessemoforice még mindig használta fiókot, amikor a Minecraft egyik fejlesztője egy súlyos sértegetést tartalmazó ügyet vizsgált ki és megakadt a szeme a fiók nevén. Jessemoforice nem sokkal később,a mikor belépett, azt látta, hogy megváltozott a neve.

Ahogy a képen is látszik Jesse új nevet kapott: NoWeDont („NemSzokásunk”). A csínyt elkövető fejlesztő, Marc Watson a Redditen elmagyarázta, mi történt.

„Valójában olyan neveket kerestem, amiben szerepel a %sucksdick, egy az esettől független bejelentés miatt. Általában a moderálást hagyjuk, hogy a rendszer intézze, ám ezúttal egy szülőről é gyerekéről volt szó, így személyesen néztem utána a dolognak. Soha nem találtam meg a keresett felhasználónevet, ugyanis a bejelentő nem emlékezett rá pontosan, hogyan volt írva, ám ráakadtam erre a gyöngyszemre. Örülök, hogy az OP vette a lapot.”

Legalább mindenkinek sikerült humorral kezelni az esetet.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambróz Nóra