Jump to content

Az Ubisoft profi lánycsapata, a Frag Dolls befejezte

2015. 05. 31. 16:00

Az Ubisoft női profi gamer csapata, a Frag Dolls úgy döntött, eljutott a történet végére. A team 11 éves fennállása előtt nem sokkal a lányok bejelentették, hogy ennyi volt.

Az Amy „Valkyrie” Brady, Brooke „Brookelyn” Hattabaugh, Ashley „Jinx” Jenkins, Morgan „Rhoulette” Romine, Kat „Katscratch” Hunter, Theresa „Eekers” Pudenz és Emily „Seppuku” Ong által alapított szerveződés az évek során hét tagról szépen lassan 22 fősre bővült. A Frag Dolls sok tekintetben úttörő volt. Elsőként érték el a rank #1-t egy profi LAN bajnokságon (CPL) és sokat tettek a sztereotípiák leépítéséért.

Morgan „Rhoulette” Romine búcsúzó posztját ezen a linken olvashatod angolul, ahol Rhoulette arról mesél, milyen élmény volt a Frag Dolls tagjának lenni. A számos izgalmas esemény nosztalgikus felemlegetésén kívül arra is kitér, milyen volt nőnemű játékosként ilyen magasra eljutni és némiképpen fellazítani a megrögződött előítéleteket sokak fejében.

A profi játékon kívül a csapat foglalkozó a következő generációkkal is, így létrehozták a Frag Doll Cadette Academy intézményét, mely azoknak a nőknek segített, akik a videójátékiparban és a versenyszintű esportban szerettek volna elhelyezkedni. A kezdeményezés mintegy 80 jelentkezőnek adott lehetőséget arra, hogy elhelyezkedhessen olyan cégeknél, mint a 2K Games, a Bungie, a Blizzard, az Electronic Arts, a Nintendo vagy a Frag Dolls mögött álló Ubisoft.

A Frag Dolls csapatot eredetileg az Ubisoft alkalmazta és toborozta azért, hogy promótálják a cég játékait. Az eredeti team az Egyesült államokban indult, ám később Angliában és Franciaországban is megvetették a lábukat a lányok. Egy jelentős korszak zárul most le minden csapattag életében, így kívánjuk nekik, hogy új terveik megvalósítása során minden a lehető legjobban alakuljon.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambróz Nóra