Jump to content

Miket várunk 2016-ban?

2015. 12. 30. 10:00

A 2015-ös év nagyszerűen telt a gamerek számára olyan megjelenésekkel, mint a The Witcher 3, a Dying Light, a Fallout 4, a Bloodborne, a Life Is Strange, a The Phantom Pain, az Ori and the Blind Forest, a Rocket League, a Legacy of the Void, a Super Mario Maker és még sorolhatnánk. Mit várunk azonban az új évtől?

A helyzet az, hogy 2015 egyike volt az elmúlt idők legjobb éveinek, ami a gaming megjelenéseket illeti, így nehéz lesz ezt jövőre überelni. Ennek ellenére azonban 2016 máris nagyszerűen fest számos ígéretes bejelentett címmel. Akad néhány visszatérő konzolos kedvenc, pár nagyreményű projekt a Sony és a Microsoft csapatainak műhelyében és a VR technológia is egyre közelebb kúszik hozzánk.

Milyen játékokat várunk tehát 2016-ban?

Először is jönni fog februárban a Far Cry Primal, melynek elődje, a Far Cry 4 máris iszonyatosan magasra tette a lécet. Ott van azonban a játék mögött álló „nagy büdzsé”, mely azt sejteti a Primalnak minden esélye megvan rá, hogy beváltsa a hozzá fűzött ígéreteket. Hasonló a helyzet az utána egy hónappal érkező Hitman megjelenésével. Kicsit bízunk benne, hogy a játék visszatér az eredeti formulához és ismét nagy lesz, ám félő, hogy a franchise aranykorának már lejárt.

A következő fontos mérföldkő az évben a Quantum Break áprilisi érkezése, mely újdonságként máris sokak érdeklődését felkeltette. Akárcsak az Alan Wake esetében, reméljük, hogy a Quantum Breaknek is sikerül single-player game-ként egy új, izgalmas koncepciót megvalósítania és a Microsoftnak egy jó okot adnia nekünk, hogy Xbox-on játszunk.

Ha pedig már az Xbox One-nál tartunk… Szeretnénk a Gears of War 4-et és a Crackdown 3-at egy erős visszatérésként látni 2016-ban.

A júniust a No Man’s Sky érkezése teszi izgalmassá, mely egyelőre még kérdéses, hogy mennyit vált be a hozzáfűzött reményekből. Mi mást várunk még? Némi mészárlást a Doom érkezésével, az, hogy végre tényleg megjelenjen a The Last Guardian, és egy „nagy RPG” címet is kapjunk az évben a Mass Effect: Andromeda által.

Mi a helyzet azonban veled Kedves Olvasó? Milyen játékokat vársz leginkább?

Forrás és fotó: vg247.com
Írta: Ambróz Nóra