Jump to content

Devil May Cry 5 vagy Dragon’s Dogma 2?

2017. 01. 03. 10:56

2017 már jobban néz ki, mint 2016. A Capcom egyik veteránjának számító Hideaki Itsuno elhintett a rajongóknak némi morzsát, miszerint valami igazán különleges bejelentésére számíthatunk az idén.

A Capcom rajongók számára már biztosan ismerős Hideaki Itsuno Twitteren kívánt boldog új esztendőt minden kedves követőjének, és ha már ott volt és arra járt, akkor azt is hozzáírta, hogy jövőre egy új játék bejelentésre készül. Sajnos azt nem leplezte le, hogy mi is lesz ez a játék, de legalább megmarad a találgatás izgalma, míg kiderül.

Hideaki Itsuno nevét korábban a Devil May Cry 2-4 és a Dragon’s Dogma játékoknál láthattuk feltűnni, ezért mindkét cím folytatása könnyen szóba jöhet. Igazából egy DMC és egy DD folytatásoz egyaránt ideális a terep az eddigi 2017-es felhozatalt elnézve. Habár az, hogy az idén bejelentik, az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a titokzatos játék meg is fog jelenni ebben az évben. Könnyen lehet, hogy egy 2018-as megjelenésű játékra utalt a mester és ez csak egy hosszan elnyúló PR szakasz előszele.

Mi egy Dragon Dogma folytatás érkezésére számítunk révén rengeteg jó RPG ötlet született azóta más játékokban, amihez hasonlókkal felehetne dobni a következő DD-t, plusz 2013-ban jelent meg a Dragon’s Dogma: Dark Arisen, ami egyrészt elég régen volt, másrészt Itsuno már ekkor kifejezte, hogy tervbe van a folytatás, amihez már történet is megvolt. Ráadásul a DD PC-s verziója 2016 januárja óta érhető el Steamen, így már erről a platformról is elég visszajelzést tudtak begyűjteni a játékosoktól a fejlesztők.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)