Jump to content

1 millió példányt adtak el a Firewatchból

2017. 01. 04. 17:20

A Firewatch a Campo Santo indie stúdió első játéka, ami nagyjából egy éve jelent meg, de már el is érte az egy millió eladott példányszámot. Le a kalappal.

A nagyszerű hírt egy Twitter bejegyzésben osztotta meg velünk a Campo Santo csapata, s egyúttal köszönetet mondtak a rajongóknak, akik nélkül nem jöhetett volna össze ez a szép eredmény.

Talán néhányan furcsán néznek, hogy 1 millió nem is olyan sok az Overwatchok és a Battlefield 1-ek világában mérve, de egy Campo Santohoz hasonló kis indie játékfejlesztő stúdiónak ez valóban hatalmas teljesítmény.

A Firewatch PC-re és PS4-re készül elsőként, de aztán később Xbox Onera is megjelent. A Steam Spy adatai szerint a játék PC-s tulajdonosainak száma 500 000 felett jár, beleértve a Steamen és más boltokban elkelt példányokat. Ennek alapján feltételezhetjük, hogy annak az 1 milliónak legnagyobb hányadát a PC-s játékosok teszik ki.

Egy frissen alakult stúdió első játéka 1 év alatt eléri az 1 milliós példányszámot.. van spiritusz a srácokban. Reméljük a következő produktumuk hasonló siker lesz.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)