Jump to content

Overwatch – Végre itt az új Oasis map

2017. 01. 04. 15:01

Tegnap debütált az Overwatch legújabb pályája az Arab-sivatag ragyogó ékköve, az Oasis, amely a világ legfejlettebb városainak egyikében kapott helyet.

Az Oasis map személyében egy jó kis control pályát tisztelhetünk, de az már most látszik, hogy lesz néhány bosszantó élményünk, ha felé tévedünk. Azért előbb kezdjük a pozitívumokkal, mert azokból szerencsére több van. Maga a pálya gyönyörű. Igazi paradicsomi oázis a sivatag közepén. Egy szentély melyet a régió kutatói és tudósai közös erővel emeltek a haladás korlátozása nélkül. Magának az emberi találékonyságnak és zsenialitásnak a szimbóluma.

Ami a találékonyságot illeti hamar vissza fog nyalni a fagyi. A pályán találhatunk néhány dobbantót plusz belefuthatunk néhány futurisztikus járműbe, amit tuti nem a mai okosautókat tervező mérnökök terveztek, mert ezek szó nélkül elgázolnak. Ezek a kis apróságok bevetésével próbálta mókássá tenni a Blizzard ezt a pályát, csak hát mi biztosra vesszük, hogy lesznek olyan jótét random lelkületű csapattársak, akik majd a Symmetra ultit kirakják a száguldó autók mellé, mert az fun.

Ami viszont komolyabb problémát jelenthet, hogy mi a helyzet a sebzéssel töltődő képességekkel. Például a száguldó autók által bevitt sebzést könnyen felhasználhatja egy Mercy+Zayra combo. Zayra ügye a pajzsát érő sebzések után kapja a fegyverére a töltéseket, míg Mercy mások életének visszatöltésével tölti a végső képességét. Persze minden pályának megvan a felépítéséből adódó előnye egy-egy hős számára, de ezt egy kicsit túlzottan opnak tartjuk. Kérdés a Blizzard kezd-e vele valamit vagy szerintük jó ez így?

Mindenesetre a pálya tényleg szép és nagyon hangulatos zenét is kapott. A Blizzard egy kedvcsináló pályabemutató videót is összedobott. Érdemes alább rálesni.

(Forrás: playoverwatch.com Kép forrása: playoverwatch.com)