Jump to content

Nincs értelme kiakadni az Overwatch PTR szerverén tapasztaltaktól

2017. 01. 10. 10:00

Az Overwatch játékosoknak lehetősége van kipróbálni PTR-en a következő patch-re tervezett Roadhog, D.va és Ana változtatásokat néhány más újítással együtt, de eddig nem túl rózsásak a visszajelzések.

Mióta az új verzió kigurult PTR-re, azóta egy hangos felháborodás söpört végig az Overwatch közösségén miatta. Ez persze nem újdonság. Ha valami változik, akkor mindig akadnak olyanok, akiknek nagyon nem jön be és ezért reklamálnak is serényen. Pláne akkor lehet ilyesmire számítani, ha kedvelt karaktereket ér negatív változtatás, még akkor is, ha a játék egészének szempontjából azok jónak tűnnek. Mindenesetre Jeff Kaplan most megunhatta ezeket a negatív bekiabálás jellegű hozzászólásokat és kicsit helyre tette a népet.

A Battle.net fórumon írta meg, hogy nem szakadt le az ég. Az Overwatch játékosok mindössze 0,26%-ka tesztelte eddig a változásokat PTR-en. Magyarán a közösség 99,74%-ka még nem játszott úgy, hogy ezek a változtatások éltek. Az egy felhasználóra jutó átlagos játékidő PTR-en (beleértve a menüben való ücsörgést) 26 perc volt ezen a héten.

Kaplan arra bátorította az embereket, hogy jelentkezzenek be, próbálják ki ezeket a változtatásokat néhány estén át – ne csak egy meccs elejéig – és utána nézzék meg, hogy nekik hogyan tetszett és formálják meg róla a saját véleményük.

Sokszor a játékmenetet ért kritikák és változtatások jogosak és igazságosak, pontosan ezért tart a Blizzard publikus teszt szervert. Lehetséges, hogy a D.va-t ért változtatások kiigazításra kerülnek mielőtt kikerülnének élesbe, de az is lehet, hogy az Overwatch közösség javának tetszeni fognak a változtatások. Roadhog határozottan látni fog még némi változtatást, mert a játék vezető tervezője Geoff Goodman egyetért a felhasználókkal, hogy még mindig nem tökéletes.

Mászóval ez azt akarná jelenteni, hogy ne ítéljünk olyan gyorsan és ne felejtsük el, hogy ezek még nem a végleges beállítások. A PTR verzió pontosan arra szolgál, hogy egy a közösségnek leginkább megfelelő és igazságos változtatásokat hordozó patch kerülhessen ki a live szerverekre. A Blizzard nagyon örül, ha felhívjuk a hibákra és a problémákra a figyelmüket, de ne reagáljuk túl a dolgokat és próbáljuk ki magunk a PTR-t, ne pedig mások véleményére hagyatkozzunk.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)