Jump to content

Venezuela pénzneme gyengébb, mint a World of Warcraft aranya

2017. 08. 06. 11:59

Akik követik a Venezuelai helyzetet, azok tudják, hogy sajnos nem arról van szó, hogy a Blizzard világhírű MMO-jának gazdasága erősödött hírtelen egy nagyot, hanem inkább a dél-amerikai ország gazdaságának egy újabb mélypontjáról beszélhetünk.

Az, hogy napjaink virtuális valutái értékben simán lenyomják a hagyományos pénznemeket már nem újdonság, de hogy egy videójáték virtuális aranya ráverjen a piacon egy ország valutájára.. na az már elgondolkoztató. Igaz, ehhez kellett egy nagyon rossz gazdasági helyzetben lévő Venezuela és a világ legnépszerűbb MMORPG-je, a World of Warcraft, de ma elmondhatjuk, hogy az óriási venezuelai infláció elérte azt a pontot, amikor a WoW-os gold nagyobb értéket képvisel, mint egy bolívar, írja a Fotune magazin.

A dolog nem különösebben meglepő, hiszen a bolívar értéke már egy ideje, nagyjából két éve folyamatos mélyrepülésben van és akadtak már kritikusabb pontok is. Például tavaly novemberen, egyetlen hónap alatt  60%-ot romlott a venezuelai fizetőeszköz értéke a dollárral szemben. Ehhez mérten nem csoda, hogy még Azeroth gazdasága is jobban teljesít.

(Forrás: fortune.com Kép forrása: World of Warcraft)