Jump to content

Overwatch – Holnap hajnalban indul a 6. kompetitív szezon

2017. 08. 31. 19:26

Elérkezett a két kompetitív szezon közötti szenvedés utolsó napja. A cikk írásának pillanatában, már 6 óra se kell és elstartol az Overwatch 6. kompetitív szezonja, s vele együtt pár fontos újdonság is életbe lép.

Augusztus 29-én ért véget az 5. szezon, így mondhatni, most egyik napról a másikra át is ugrottunk a következő szezonba, ami egy nagyon pozitív dolog, tekintve, hogy kis túlzással játszhatatlanná válik a játék az ilyen két szezon közötti időkben, mert senki nem veszi igazán komolyan sehol se a játékot és gyakorlatilag a szokásosan bosszantó szintű trollkodás is a sokszorosára emelkedik, a leaverek számáról nem is beszélve. Épeszű ember ilyenkor nem kínozza magát, pedig közbe jött egy fontos több GB-os patch, amivel elsősorban a korábban már PTR-en alaposan kitesztelt balansz került ki a live szervereke, különös tekintettel Junkrat-re és Roadhog-ra. Bekerült a játékba a DM és TDM mód is, aminek mi se nem tudunk örülni különösebben, se nem igazán érinti a következő kompetitív szezont, ezért erről ennyit. Ami viszont nagyon is fontos az S6 szempontjából, hogy ettől a szezontól kezdve már csak 2 hónapig fog tartani egy kompetitív kör, az eddig megszokott három helyett. Ez jó hír azoknak, akik csak a besorolók elejéig szeretnek felnézni, mert gyakrabban jöhetnek majd, de hogy mennyire fogják őket szeretettel várni a többiek, az már más kérdés. A rövidebb szezon pontokban CP pontokban mérve kevesebb jutalmat is hoz majd egy-egy kör végén, de nem csak itt húzta be az övet a Blizzard. A kontrollos pályákon az eddig megszokott 5-ből a legjobb helyett, 3-ból a legjobb meccseket kell majd játszani, aka két kört bukunk, akkor buktuk a meccset is. Ez bizony fájni fog, mert ha nem tudnak elsőre jól felállni a csapatok, akkor a kompromisszumra képes emberkéknek kevesebb esélyük marad korrigálni a többiek hisztijét.

A SR decay se maradt érintetlen. Mostantól csak heti 5 játékot kell majd játszani, hogy ne zuhanjon a pontunk Diamond rangon, vagy afelett, illetve ha bukik is valaki ily módon, akkor is csak 25-öt, a korábbi 50 helyett.

Ha pedig már besoroló meccsekről beszéltünk, akkor azt se felejtsük el megemlíteni, hogy ettől a szezontól kezdve ritkábbak lesznek az olyan egyoldalú meccsek, ahol félperc alatt  szétkapjuk a másik csapatot, hogy aztán bagatell SR-el szúrja ki a rendszer a szemünket, viszont a kiegyensúlyozottabb találatokra többet is kell majd várni valamivel. Szerintünk összeségében jobb lesz ez így, de holnap, szeptember 1-én hajnali 2 után eldöntheti mindenki magának.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)