Jump to content

A CS:GO végre elérhetővé vált Kínában, méghozzá free-to-play formában

2017. 09. 17. 08:43

A kolosszális reklámhadjárat után a Valve és a Perfect World végre összehozta, hogy a Counter Strike: Global Offensive eljuthasson a kínai piacra, ezzel pedig játékosok milliói csatlakozhatnak majd a nyugat legendás FPS-éhez.

A CS:GO ráadásul teljesen ingyenes lesz Kínában azoknak a kínai játékosoknak, akik hajlandóak lesznek igazolni a személyazonosságuk. Ezt roppant egyszerűen megtudják majd tenni azáltal, hogy létrehoznak egy Perfect World fiókot és megadnak néhány személyes adatot, de azt is választhatják, hogy ezt nem teszik meg, inkább megveszik a játékot. Érdekes..

Akár a személyes adataik megosztását, akár a játék megvásárlását választják, mindkét esetben megkapják az un. Prime státuszt, amivel hozzáférhetnek a Prime-only machmakinghez. Ez lényegében megfelel majd a nyugati Prime-only macmaking rendszernek, leszámítva, hogy annál elég egy telefonszámot rááldoznunk az azonosításra.

Ajándékot is kapnak azok a kínai játékosok, akik az első hónapban csatlakoznak a CS:GO közösségéhez a Perfect World rendszerén keresztül. Nem kell nagy valamire gondolni, csak egy graffiti festékről és két matricáról van szó, amiket aztán következő hónaptól a nemzetközi közösség is meg tud majd vásárolni.

A kínai piacra való terjeszkedés már egy régóta érő folyamat volt a Valve részéről, de több nehézség is akadt. A legnagyobb gond egy Kínában kompetens kiadó felhatása volt, mivel akik szóba jöhettek volna, azok már valamilyen módon elkötelezték magukat a Valve konkurenciája felé. Kínában FPS fronton a free-to-play CrossFire hódít, ami egyike a világ legnagyobb és legnépszerűbb shooter játékainak.

Ironikus mód a CrossFire sikerét a klasszikus Counter Strike játéknak köszönheti, mivel a játék gyakorlatilag az 1.6-os CS koppintása némi változtatással. A Perfect World volt gyakorlatilag az egyetlen megfelelő partner a kínai terjeszkedéshez a Valve számára, minekután a másik nagy konglomerátum, a Tencent már korábban elkötelezte magát a CrossFIre és a League of Legends felé, amikről köztudott, hogy a Valve ellenlábasai.

A Counter Strike: Global Offensive hamarosan szép kis kiugrásokat lát majd a felhasználóinak számában és azt meg se merjük jósolni, hogy milyen hatással lesz mindez a játék eSport oldalára.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)