Jump to content

Kiderült mikor és mennyibe fog kerülni az új Atari konzol

2017. 09. 29. 17:42

Az a hír, hogy az Atari egy vadonatúj konzolt ad ki, már önmagában elég izgalmas volt, mostanra viszont egy csomó egyéb információ is kiderült az Ataribox névre keresztelt rendszerről.

Például már olyan apró, de igen fontos dolgokat lehet tudni a rendszerről, hogy a retro és az új játékokat is támogatni fogja. Talán ez az egyik legjobb hír a rajongók számára, de azért a konzolvárható megjelenési dátuma és ára se elhanyagolható adalék.

A Polygon riportja szerint, az Ataribox közösségi finanszírozásért, az Indiegogo oldalán kap majd kampányt még az idén összel. Ha a kampány a terveknek és reményeinknek megfelelően alakul, akkor az elkészült rendszereket 2018. tavaszán vehetik birtokba a boldog tulajdonosok. Ennek a boldogságnak - hardver specifikációtól - függően 249 és 299 dollár között mérik majd az árát.

Az Atari azt is elárulta, hogy a gép operációsrendszere Linux alapú lesz és egy AMD processzor, meg egy Radeon videókártya fog benne dolgozni. A konzol támogatni fogja a streamelést, lehet majd neten böngészni, filmeket nézni, zenét hallgatni, na és persze a lényeg: videójátékokat játszani rajta. Sőt, ami azt illeti, a felhasználók egy tonnányi klasszikus Atari játékot találhatnak majd meg alapból a gépükön.

Szóval ki szeretné magát újra az 1980-as években érezni?

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)