Jump to content

Overwatch - Junkrat és Mercy nerf érkezik a legújabb PTR folttal

2018. 01. 05. 17:13

Ismét sokak álmát váltja valóra a Blizzard. Úgy tűnik, hogy az Overwatch közössége hamarosan megkapja azokat a hon áhított nerfeket, amikre úgy vágyik, vagy legalábbis névleg.

A legújabb PTR patch két hőst mindenképpen jól el fog agyabugyálni a „balansz” nevében. Az első Mercy, ami átalakítása óta olyan szinten démonizált karakter lett, hogy szerencsétlen hős már számolni se érdemes, hogy hányadik nerfjét éli meg. Most is egy ilyen nem kimondottan nerfnek, mint inkább átalakítás és balasz márkanevek alatt futó finomságnak lehetnek tanúi a hőssel PTR-en barátkozó játékosok. Egészen pontosan a Valkyrie képesség, azaz Mercy ultija, ami kapja az ívet. Többé nem lesz instant élesztés és még az extra töltést is elveszíti a hős az élesztés képességről, amit csak tovább tetéz, hogy az ulti ideje alatt kapott mozgási bónuszt egy húszáros mozdulattal lefelezték és magának az egész ultinak az időtartamát 20-ról 15 másodpercre csökkentették.

Magyarán se instant élesztés, se extra charge, se imba sebesség, ha ez a patch megéli a live szervereket, viszont rövidebb ulti idő. Lényegében Mercy ultijából a repkedés képessége, ami megmarad, így aztán már tényleg nem lehet majd semmilyen körülmények között op-nak nevezni.

Mercy „balanszolásához” mérten Junkrat még olcsón megúszta. Neki csak a Concussion Mine képességét alakították át úgy, hogy a robbanás sebzése a távolságtól függően csökken, aminek igazából még akad is némi értelme.

Remélhetőleg ezek a változtatások elégségesek lesznek, hogy Mercy nélkülözhetetlenségét felszámolják és növeljék a játék változatosságát azáltal, hogy több esélyt kapnak más support hősök is a játékban.

(Forrás: www.vg247.com Kép forrása: www.vg247.com)