Jump to content

120 PUBG csalást készítő személyt tartoztatott le a kínai rendőrség

2018. 01. 14. 08:49

Ugyan a Tencent féle kínai PlayerUnknown’s Battlegrounds még be se indult a régióban, de a kiadó már segített is kezelni a játék csalással kapcsolatos problémáit.

Amikor a PUBG-t fejlesztő PUBG Corp először bejelentette, hogy együttműködik a Tencent vállalattal a PUBG kínai megjelenése végett, akkor a stúdió azt mondta, hogy az együttműködés egyik legnagyobb előnye, hogy megkezdődhet majd az országban a csalások járvány szerű terjedésének megfékezése.

A jelek szerint nem is kellett sokat várni rá, hogy ennek a gondolatnak foganatja is legyen. A Tencent nemrég 30 különböző ügyben segítette a kínai rendőrséget, aminek eredményeként 120 embert tartóztattak le, akik feltételezhetően részt vettek valamilyen módon  PUBG csalások készítésében.

A csalások ára változó, de volt olyan eladó, aki nagyjából 15 dollárért kínálta a portékáját, míg egy másik még tanácsokkal is ellátta az ügyfeleit, hogy hogyan kerülhetik el a lebukást.

A csalók jelentik még mindig a PUBG legnagyobb problémáját, de a hasonló akciónak hála a jövőben talán érezhetően is javulhat majd a helyzet.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)