Jump to content

Nem ért el fényes eredményeket a Star Wars Battlefront 2

2018. 01. 31. 10:35

A Star Wars Battlefront 2 meglehetősen a várakozások alatt teljesített eladások ügyében, ami nem is csoda a játék botrányt keverő mikrotranzakciós rendszerének fényében.

Hiába a rossz eladási mutatók, hiába a játékosok kiakadása és a Disney morcoskodása, momentán úgy áll, hogy az EA így is vissza rakja a játékba a sokat kritizált mikrotranzakciós rendszert.

Az EA vezetése úgy nyilatkozott a The Wall Street Journal számára, hogy a Star Wars Battlefront 2 9 csak 9 millió példányban fogyott, a 10 millió példányos várakozásaikhoz képest. A továbbikban még 1-3 millió eladott példánnyal számolnak 2018 végéig. Ez az 1 milliós elmaradás a várakozásokhoz képest nem is tűnik olyan vészesnek, de ez egyébként is egy óvatos várakozás volt, amit még így is sikerült alul múlni. Az EA teljesen rosszul jött ki a Star Wars Battlefront 2 kalandból és nem csak a rajongók bosszankodása, de a befektetők bizalomvesztése miatt is, nem is.

Összehasonlításként érdemes visszatekinteni a 2015-ben megjelent Star Wars Battlefront játékra, ami akkor nem kevesebb, mint 14 millió példányban fogyott 2016. március 31-ig. Ehhez képest a folytatás nagyjából -37%-os teljesítményt tud felmutatni. Hogy ezen hogy fog segíteni az, ha visszateszik a játékba a démonizált mikrotranzakciót, na az még egy nagy kérdés.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)