Jump to content

Overwatch – Befutott a nagy Mercy nerf

2018. 01. 31. 18:18

A tegnap este érkezett Overwatch folttal a Blizzard rengeteg ember álmát és talán még többek rémálmát váltotta valóra. Káosz ás anarchia kora köszöntött a szupportokra.

Elszabadult a pokol. Mindenfelé ultival hullák felé repkedő, majd ott csodálkozva szörnyethaló Mercy mainek árasztották el tegnapról mára az Overwatch szervereit, miközben a többi játékos épp azon van, hogy megtanuljon rendesen játszani anélkül, hogy folyamatosan élesztgetni kéne őket. A kavarodás oka az a karakter rework, amiről még a hónap elején írtunk. Az akkor még csak PTR szerverre kieresztett változtatásokon előre látszott, hogy elég erősek ahhoz, hogy talán véget vethessenek a nagy Mercy érának.  Elszedték a karaktertől az ulti alatti instant élesztést és az extra charge-ot is. Csökkent Mercy mozgási sebessége a Valkyrie ultimate képesség alatt, na és persze úgy általában az ideje is 20-ről 15 másodpercre. Ettől persze még remek stratégiai előny, hogy ultival felreppenhetünk, nem is beszélve a több célpontot érintő gyógyításról/sebzés növelésről, de hol van ez ahhoz képest, amikor még csapatossával rángatta vissza Mercy az embereket a halálból? Sehol.

Mondani se kell, a szokásosnál is nagyobb a hömpölygés a közösség részéről, hogy kellett-e az a folt, balansz-e, vagy teljesen megölték a karaktert.. Akárhogy is, üdítő változatosság lesz, hogy ez után talán nem lesz minden meccsen kötelező pick Mercy, viszont lehet pár napig érdemes lesz kerülni a kompetitív meccseket, még az emberek alkalmazkodnak a változtatásokhoz.  

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)