Jump to content

Az év legérdekesebb játékai #2 – Detroit: Become Human

2018. 02. 21. 10:53

A Detroit: Become Human a következő magával ragadó, történet-vezérelt játék David Cage rendezőtől és a Quantic Dream stúdió csapatától, akiknek eddig olyan játékokat köszönhettünk, mint a Heavy Rain vagy a Beyond: Two Souls.

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy eddigi munkásságuk után nincsenek magas elvárásaink a Quantic Dream fejlesztői és David Cage felé, de azok alapján, amit eddig tudni lehet következő szerzeményükről, a Detroit: Become Human című videojátékról, most se fogunk csalódni.

Úgy induljunk neki, hogy csak a játék szkriptjének a megírásán két évet dolgozott Cage. Az általa írt történet helyszínét tekintve Detroit egy futurisztikus verziójából indul, ahol utazásunk alatt három android életébe kapunk bepillantást. Az első Kara, aki öntudatra ébredésé után meglép a gyárból ahol építették. Közben Conor is akcióba lendül, akiket pontosan az olyan kóbor androidok levadászására terveztek, mint Kara. S végül a harmadik főhősünk Markus, aki egy olyan szabadságharcos, aki más androidok felszabadításáért harcol.

Mint a Heavy Rain-nél, a Detroit: Become Human sem fél majd egy-egy főbb karaktert a halálba küldeni a játékosok döntéseinek következményeként, ez pedig komolyan befolyásolhatja majd a történet további alakulását. Ha élvezzük az olyan alkotásokat, ahol nem csak végigvezetnek minket egy lineáris történeten, de valóban hatással lehetünk az események alakulására, akkor a Detroit: Become Human nekünk való játék lesz.

A Detroit: Become Human akció-kalandjáték még az idén megjeleni PlayStation 4 exkluzívként.

(Forrás: gamerguru.hu Kép Forrása: Detorit: Become Human)