Jump to content

Kínába is utat talált magának a Fortnite

2018. 04. 25. 10:16

Kínába megy a Fortnite, még nem tudni mikor, nem tudni milyen megkötések mellett, de annyi már biztos, hogy a Tencent birodalom segítségével.

A Fortnite egy igen népszerű Battle Royale játék manapság, amivel már most is milliók töltik el életük értékes perceit, holott igazából még egy óriási piacot be se vehetett eddig a játék. Igen, ez a piac a kínai, ahol a Fortnite minden bizonnyal felhasználók millióival növelheti majd játékosainak számát, de ehhez kellett valaki, aki a kínai hatoságoknál kijárja az utat neki. Erre alkalmasabb jelöltet nem is tudnánk elképzelni, mint azt a Tencent cégóriást, aki már egyébként is magáénak tudhatja a Fortnite játékot fejlesztő Epic 40%-át.

A Tencent a hírek szerint 15 millió dollárt fog elverni a Fortnite kínai debütálásának alapos beharangozására. A DoNews riportja szerint ennek az összegnek egy része a játék kínai esport közösségének megszervezésére lesz fordítva.

Akik már korábban is birtokolták a játékot, azoknak egy rövid időre lehetősége lesz átvinni a felhasználói profiljukat, és vele  az ahhoz megszerzett teljesítményeiket, tárgyaikat és skinjeiket a kínai szerverekre.

A kérdés ezek után már csak annyi, hogy mikor? Erre eddig még nem adtak pontos választ. Nem tudni, hogy mikor jelenik meg a Fortnite Kínában, de azt már igen, hogy akik a játék hivatalos kínai oldalára látogatva előrendelik, azok egy különleges in-game tárgyat kapnak.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Fortnite)