Jump to content

A Microsoft bejelentette a harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó eredményeit

2018. 04. 27. 15:14

Megérkeztek a Microsoft harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó adatok március 31-el bezárólag, bennük az Xbox One konzolok és szoftverek értékesítési mutatóival.

A Microsoft bejelentette a harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó eredményeit, amiből kiderül, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest 18%-os növekedést könyvelhet el a Gaming részleg, ami dollárokban kifejezve 345 millió jó amerikai zöldhasút takar. A részleg növekedéséből kiemelkedik az Xbox szoftverek és szolgáltatások után befolyt bevétel, ami 24%-ot javult a tavalyi évhez képest – főként a harmadik féltől származó címeknek köszönhetően

A jelentésből az is kiderül, hogy az Xbox Live felhasználók száma 59 millió, ami 7 milliós gyarapodást jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A teljes negyedéves bevétele a cég ’More Personal Computing’ ágának (ami magában foglalja az Xbox részleget) 9,9 milliárd dollár volt erre a negyedévre. Ez a szám 1,1 milliárd dollárnyi, vagy ha úgy tetszik 13%-os növekedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Microsoft nem közölt információkat a hardverek eladását illetően, így nem tudni, hogy mennyire megy jól az Xbox One szekere, de vélhetően nem véletlen, hogy nem dicsekedtek vele a befektetőknek.

A jelentés szerint a Microsoft teljes bevétele 26,8 milliárd dollár volt, ami 16%-os (3,6 milliárd dollárnyi) emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A cég nettó bevétele 7,4 milliárd dollár volt, ami 35%-os növekedés jelent az előző évhez képest.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)