Jump to content

Kiderült, hogyan korlátozza a jelszómegosztást a Netflix

2023. 02. 23. 16:11

További részleteket közölt a Netflix a jelszómegosztás elleni hadjáratáról.

streaming-óriás súgóközpontjában a „Netflix-fiók megosztása” fül alatt szerdán Costa Rica, Chile és Peru esetében az állt, hogy „a háztartásában bárki (azok, akik Önnel együtt élnek az elsődleges tartózkodási helyén)” használhatja a Netflix-fiókot – számolt be a Fox News.

Azoknak, akik nem tartoznak a Netflix által „háztartásnak” tekintett csoportba, saját fiókot kell nyitniuk, vagy a fiók tulajdonosa hozzáadhatja őket „extra tagként” a fiókjához.

Egy „extra tag” hozzáadásának költsége standard vagy prémium csomaggal rendelkező fiókhoz „kevesebb, mint az alapcsomag ára” – olvasható a három országban közzétett információs oldalakon. Ez a további havi díj azt a személyt terheli, akinek a fiókjához az új felhasználó tartozik.

Ha valaki olyan eszközről jelentkezik be a fiókjába, amely nem az elsődleges tartózkodási helyéhez tartozik, vagy ha a fiókjához tartósan más helyről fér hozzá, az adott eszközön blokkolásra kerülhet a Netflix-hozzáférés” – áll a weboldalon.

A fiók elsődleges helyéhez kapcsolódó eszközök felderítéséhez a vállalat szerint IP-címeket, eszközazonosítókat és fióktevékenységet monitoroznak.

Ahhoz, hogy egy eszközt társítsunk az elsődleges tartózkodási helyhez, „csatlakozni kell a helyszínen elérhető Wi-Fi hálózatához, meg kell nyitni a Netflix alkalmazást vagy weboldalt, és 31 naponta legalább egyszer meg kell nézni valamilyen tartalmat” – írják a Costa Rica-i Súgóközpont oldalán. Ezek az úgynevezett „megbízható eszközök” lehetővé teszik a felhasználók számára a Netflix tartalmak streamelését akkor is, amikor nem tartózkodnak az elsődleges tartózkodási helyként hozzárendelt címen.

A streaming szolgáltatás továbbra is igénybe vehető utazás közben vagy más helyszíneken. Ehhez egy ideiglenes hozzáférési kódra vagy – például nyaralás alatt – a fiók elsődleges tartózkodási helyének frissítésére lesz szükség – írja a Fox News.

A vállalat január 19-én, a részvényeseinek küldött levelében azt írta, több mint 100 millió háztartás vesz részt a fiókmegosztásban, ami „aláássa az alkalmazás hosszú távú beruházási és fejlesztési lehetőségeit, valamint az üzlet építését”. A Netflix tervei szerint az új, fizetős megosztási rendszer „szélesebb körben” 2023 első negyedévében indulhat el.

A Netflix teljes előfizetői bázisa 230,75 millió volt a 2022-es negyedik negyedév végén.

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)