Jump to content

13 ezer, hogy megtaláljuk az elhagyott kulcsot, 72 ezer a távirányítóért, 700 ezer forint az iMacért - az Apple bemutatta az új kütyüket

2021. 05. 05. 09:00

Íme minden, amit a techóriás a termékbemutatóján ismertetett.

Mint ahogyan arról nemrégiben beszámoltunk, idén ünnepelte 45. születésnapját az Apple, azóta pedig meg sem áll. Folyamatosan fejlesz, újít a cég ami 2021-ben sincs másként. A vállalat a napokban tartotta meg az év legelső termékbemutatóját, amely során bejelentette legújabb innovációit. Az egy órás közvetítés során ismertették a 7 színben kapható extra vékony iMacet, az eddigi leggyorsabb iPad Pro-t, a hasznos AirTaget, az Apple TV 4K‑t a vadonatúj távirányítóval és a lila iPhone 12-t.

 

Ismerje meg a legújabb iMac modelleket, amelyek a szivárvány minden színében pompáznak

A vállalat egyik legizgalmasabb megjelenő eszköze egy teljesen átalakított iMac.

(Fotó: Apple Inc.)

Az extra vékony számítógépek piros, kék, lila, narancssárga, sárga, ezüst és zöld színben kaphatóak. Az új iMac elegáns monitora mindössze 11,5 milliméter széles, ezáltal sokkal kisebb a gép így könnyebben elfér az íróasztalon. Az 1080p felbontású FaceTime HD kamera, a stúdió minőségű mikrofonok és a hat hangszórós hangrendszer biztosan hozzájárul majd a Zoom-hívások minőségének növeléséhez. Az Apple legjobban teljesítő processzorát kapta az eszköz, mely az Apple M1 chipje, így szupergyors teljesítménnyel büszkélkedhet. Az iMac most először rendelkezik Touch ID-vel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a biztonságos bejelentkezést, a profilváltást és az Apple Pay-el való vásárlást.

Az új iMac-et április 30-án lehet előrendelni, amiket majd májusban kezdenek el szállítani, azonban mélyen a zsebébe kell nyúlnia azoknak, akik ilyen gépeket szeretnének.

iMac árak itthon:

1.
Apple M1 chip
8 magos CPU
7 magos GPU256 GB tárhely
256 GB tárhely

539 990 forint

2.
Apple M1 chip
8 magos CPU
8 magos GPU256 GB tárhely
256 GB tárhely

619 990 forint

3.
Apple M1 chip
8 magos CPU
8 magos GPU512 GB tárhely
512 GB tárhely

699 990 forint

 

Az Apple ismertette a legújabb iPad Pro-kat

Az Apple a bemutatón közölte, hogy kiadja az új csúcskategóriás iPad Pro-kat, amelyek a vállalat M1 chipjével működnek.  Az iPad Pro egy 12 megapixeles elülső kamerával rendelkezik, ultraszéles lencsével, amely automatikusan pásztázza az emberi alanyokat a felvétel során. Az iPad tartalmaz egy továbbfejlesztett USB-C csatlakozót is, amely lehetővé teszi az eszköz számára, hogy nagyobb felbontású monitorokhoz csatlakozzon. Elhangzott, hogy egyes modellek tartalmazzák az 5G támogatást.

(Fotó: Apple Inc.)

 

iPad Pro
Induló ár: 324 990 forint

Jön a lila iPhone

Az iPhone kínálatát egy feltűnő színű modellel bővítik, ugyanis érkezik az iPhone 12 és az iPhone 12 Mini lila. Élénk kiegészítője az Apple meglévő zöld, sötétkék és piros opcióinak.

(Fotó: Apple Inc.)

Megérkezett az elveszett tárgyak nyomkövetője, az AirTag

Az Apple bemutatta a Tile-hez hasonló AirTag készüléket. Find My nevű Apple technológiával működik, amely iPhone hálózatot használ az elveszett tárgyak megtalálásához. Használata rendkívül egyszerű és  hasznos azok számára, akik gyakran elfelejtik, hova is tették le például a lakáskulcsukat.

AirTag ár:
1 darabos csomag 12 990 forint
4 darabos csomag 43 990 forint

(Fotó: Apple Inc.)

Az Apple legújabb távirányítója

Az Apple egy új, újratervezett távirányítót dob ki az Apple TV-hez. Alumíniumból készül, és külön gombokkal rendelkezik majd a menükben történő navigáláshoz. Május második felében kerül kiszállításra az új Apple TV 4K-val.

Indulóár: 71 990 forint

(Fotó: Apple Inc.)

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com, Apple,)