Jump to content

Redmi Note 11 – bemutatjuk a Xiaomi legújabb dobását

2021. 11. 02. 12:05

A Xiaomi előzetes bejelentésének megfelelően csütörtökön debütál a Redmi Note 11 okostelefon-széria. A vállalat már napokkal ezelőtt elhintette az újdonságokat a készülékkel kapcsolatban, amely a jövő év elejétől Magyarországon is kapható lesz. 

A Xiaomi középkategóriás okostelefonjaival már a MIUI 12.5-ös operációs rendszeren keresztül dolgozhatunk. A kínai techóriás legújabb zászlóvivőjének két erősebbik modellje már 120 Hz-es képfrissítésű AMOLED kijelzőkkel érkezik, az alap verziónál azonban marad az LCD.

Elődje, a Note 10 Pro volt az első Note modell, amely lecserélte az LCD technológiát, a nagy áttérés pedig mostantól inkább már szabványként érvényesül a piacon. A Xiaomi azt is megerősítette, hogy a kijelzőpaneljeit a Samsung gyártja, ami azért bizakodásra adhat okot, már ami a látványvilágot illeti.

A CPU-val kapcsolatban a Zeebiz közlése szerint a Redmi Note 11 belépő modellje a MediaTek Dimensity 810-es processzorral, míg a Note 11 Pro a Dimensity 920-szal, a legerősebb Note 11 Pro Plus pedig a Dimensity 1200U-val szerelve érkezik. A hírek szerint az európai piacon valamikor a jövő év elején jelennek meg a modellek.

Az alapkészülék 6 és 8 GB belső memóriával lesz elérhető 128 GB-os tárhely mellett, míg a Pro és a Pro Plus a 6 és 8 GB belső memória kíséretében 128, illetve 256 GB tárhellyel is büszkélkedhet. Az erősebbik okostelefon kezdőárát 248 dollárban (78 ezer forint) határozták meg, míg a 8/256 GB-os verzióért 311 dollárt (98 ezer forint), a Pro Plusért pedig 343 dollárt (108 ezer forint) kérhetnek el.

Ami még ennél is érdekesebb, hogy a Note 11 mobilokat AG üveggel látták el, ami azon túl, hogy ellenáll a karcolásoknak és az ütéseknek, ujjlenyomat-taszító hatással is rendelkezik.

 

A telefonok teherbírását a hátlapba szerelt masszív, 5000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ami 67 W-os gyorstöltésre lesz képes, bár az sem kizárható még, hogy valóban megkaphatja a korábban beígért 120 W-os opciót.

Ami a kamerarendszert illeti, egy 108 megapixel felbontású főszenzorról beszélhetünk, amely alatt két másik lencse is be van ágyazva, a szelfikamera pedig 16 megapixeles lesz.

Az alapmodell mindössze 33 W-os gyorstöltésre lesz képes, miközben a főkamera 50 megapixelesre, az előlapi szenzor pedig 13 megapixelesre csökken, ellenben az árazás sokkal kedvezőbbnek bizonyul, hiszen már 186 dollárért (58 ezer forintért) megvásárolhatjuk.

Forrás: Twitter

A trió mellett csütörtökön a színpadra kerül a Redmi Watch 2 okosóra is, amely esetében egy fekete keretbe helyezett 1,6 hüvelykes AMOLED kijelzőre számíthatunk, ezenfelül vízálló lesz, és több egészségügyi funkciót is képes lesz mérni.

A Xiaomi szerint összesen három színben kapható majd: fekete, kék és rózsaszín, emellett a cég azt is hozzátette, hogy az okosóra ára marad a belépő kategóriában, így a Redmi Watch 2 nem az erős konkurencia ellen fog harcba indulni a 63 dolláros (20 ezer forint) áron.

 

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)