Jump to content

Tévét is lehet nézni az új almás okosórán?

2022. 09. 14. 10:28

Az Apple nemrég mutatta be a strapabíró Apple Watch Ultrát – nagyobb, fényesebb 49 milliméteres képernyője van, fizikai gombot kapott, nagyobb akkumulátorral és jobb hangszórókkal kapható –, amelyet szélsőségesebb körülményekhez terveztek. A 800 dolláros okosórát máshogy is lehet használni, méghozzá tévénézésre.

A japán Seiko óragyártó 1982-ben már bemutatott egy olyan karórát, amely képes volt UHF és VHF csatornák vételére, bár a tényleges vevőegység egy hatalmas övcsomagban volt, amelyet a csuklón lévő LCD-képernyőhöz kellett csatlakoztatni. Az ötlet sosem vált igazán népszerűvé, de egy olyan izgalmas és futurisztikus televíziózási élményt hozott, amelyet még mindig nem értünk el – közölte a The Vegre.

Amikor az eredeti Apple Watch 2015-ben piacra került, a Seiko tévés órájára is történtek utalások. Ez végül is egy futurisztikus, Bond-szerű csuklón hordható számítógép volt.

Hét évvel később azonban alig-alig bővült a készülék videónézés-funkciókkal.

A két mód, amellyel eddig bármilyen videót meg lehetett nézni az az, hogy valaki küld egy klipet iMessage-en keresztül, majd az Apple Watchról meg lehet nézni, vagy letölteni a WatchTube nevű, harmadik féltől származó alkalmazást, amely egy kicsit hibás, és sok videólejátszási funkciót nem tartalmaz.

Egyik módszer sem közelíti meg a tévézés élményét. Az Apple Watch Ultra képernyőjének, hangszórójának és akkumulátorának frissítésével a videótámogatás már sokkal jogosabb kérés. Az Apple Watch Ultra akciógombja remekül alkalmas lenne csatornaváltásra egy tévés alkalmazásban, például a YouTube TV-n vagy egy videó visszatekerésére 30 másodperccel.

Bár a technológia már itt van, az Apple Watch Ultra még mindig nem teszi ezt lehetővé.

Talán azért, mert ez csökkentené a készülék amúgy is rövid akkumulátor-üzemidejét egy olyan funkcióért, amelyet csak kevesen használnának ténylegesen? Talán azért, mert az Apple azt szeretné, ha az órára egészségügyi eszközként és nem televízióként gondolnánk? Valószínűleg.

De az álom még mindig él. Nem véletlenül készített valaki egy harmadik féltől származó YouTube-alkalmazást az órához. Mivel az akkumulátorok egyre tovább bírják, a processzorok pedig egyre gyorsabbak, elérkezett az a pont, amikor a tévét bárhol lehet nézni. Itt az ideje, hogy az órán is lehessen.

 

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)