Jump to content

Évekig vártak rá a twitterezők, most megkapják

2022. 10. 10. 14:15

A Twitter bejelentette, hogy a „tweet szerkesztése” funkciót a kanadai, ausztrál és új-zélandi felhasználók számára is elérhetővé teszi, miután a tesztek jól sikerültek.

Vége az elrontott tweetek uralmának! Múlt héten a mikroblogfelület megmutatta, hogyan is néz ki a funkció: az első szerkesztett tweetet egy ceruza ikonjával tette közzé egy poszt alatt, amely mellett az „utolsó szerkesztés” idő- és dátumbélyegzőt mutatta. A felhasználók minden szerkesztett tweet verziótörténetét is megtekinthetik, így tudják, mi változott – olvasható az Independent honlapján.

A Twitter megjegyzi, hogy a felhasználóknak legfeljebb 30 percük lesz a tweetek módosítására, és csak legfeljebb öt szerkesztést végezhetnek. Az új fejlesztést, amely a leginkább várt funkció volt, most a Twitter Blue tagjai számára Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be.

Ők a vállalat 4,99 dolláros (2100 forintos) prémiumplatformjának előfizetői, amely hozzáférést biztosít számukra a legújabb funkciókhoz, többek között a könyvjelzők, a tweetek visszavonásának funkcióihoz. A funkciót a techóriás szerint hamarosan az Egyesült Államokban is bevezetik.

Az új eszközzel a felhasználók 30 perces időablakon belül hozzáadhatnak, törölhetnek vagy javíthatnak, illetve átrendezhetnek szöveget.

Amíg teszteljük a tweet szerkesztése élményt, addig csak a Twitter Blue előfizetői szerkeszthetik a tweetjeiket bizonyos országokban, de azokat mindenki láthatja majd a Twitteren. A tweet szerkesztése korlátozott elérhetősége miatt a funkció használata felfedheti, hogy melyik országban tartózkodsz, és hogy előfizetője vagy a Twitter Blue-nak” – írta a Twitter.

Egyes típusú tweeteket, például a válaszokat, a témákat, a retweeteket és a kitűzött tweeteket nem lehet szerkeszteni.

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)